1000 recepten met kaneel
1 l.melk, 3 eieren, 6 mastellen, 250gram siroop, 250 gram kandijsuiker, 8 gram foelie, 10 gram kaneel, 1 koffielepeltje zoutDe fijn gemaakte mastellen in een mengkom doen, de melk, siroop,kandij, foelie en kaneel toevoegen. Alles goed oproeren en ... bekijk recept »
6 schijven verse ananas, suiker, kaneel, frituurvet, poedersuiker. Voor het deeg: 150 gr zelfrijzend bakmeel, ? eetlepel olie, 3gr zout, 1 ei 1 1/2dl water.Snijd de ananasschijven in vieren en bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel. Maak ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 grote appels (bv. jonagold of golden) 2 eetl. boter 4 eetl. suiker kaneel 4 sneetjes cake het sap van 1/4 citroen 4 eetl. amaretto of calvados(of rodebessensiroop, voor de kinderen) 4 vellen aluminiumfolie (± 30 x 30 cm) v... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 grote appels (bv. jonagold of golden) 2 el boter 4 el suiker kaneel 4 sneetjes cake het sap van 1/4 citroen 4 el amaretto of calvados (of rodebessensiroop, voor de kinderen) 4 vellen aluminiumfolie (± 30 x 30 cm) vanille-ijsenkele ... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 dl amaretto (amandellikeur) 100 gr rozijnen 4 goudrenetten 50 gr amandelsnippers 2 eetlepels suiker kaneel sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) (vanille) roomijslikeur verwarmen.... bekijk recept »
voor 20 stuks: 1 pakje bladerdeeg (10 plakken) 4 of 5 kleine appeltjes 10 el suiker 4 el kaneel Suiker om in te rollen 1 ei losgeklopt om dicht te plakken en mee te besmerenRol de bladerdeegplakjes uit tot vierkantjes van 15 bij 15 cm en snijd ze doo... bekijk recept »
6 appels, bijvoorbeeld goudreinetten 100 gram suiker 1 el kaneel 250 gram zelfrijzend bakmeel 1 mespunt zout 2 eieren 100 ml melk 150 ml bier olie om in te frituren poedersuikerBoor het klokhuis uit de appels met behulp van een appelboor. Schil de ap... bekijk recept »
150 gr margarine 5 thl diksap appel 3 à 4 eieren 250 gr zelfrijzend bakmeel (volkoren) snufje zout 2 thl kaneel (naar smaak) 1 appelDe oven voorverwarmen op 175 graden C. De margarine met de appeldiksap tot een crème-achtige massa kloppen. De eieren... bekijk recept »
Voor één bakplaat: 200 gr zelfrijzende bloem 200 gr kristalsuiker (extra fijn) 4 eieren (vers van de kip) 175 goede boter bakappels (Boscoop)Klop suiker en eieren tot uchtig geheel (met mixer) Voeg de zelfrijzende bloem erbij en daarna de gesmolten b... bekijk recept »
3 peren1 dl water5 el suiker6 takken munt60 gr platte kaas2 el perenalcohol(fucaltief)[color=blue:46f316dd14]Voor de taartbodem :[/color:46f316dd14]120 gr bloem2 eieren3 el chocoladepoeder1 koffielepel kaneel60 gr gesmolten boter50 gr suiker30 gr van... bekijk recept »