398 recepten met foelie
voor de bouillon:1 (soep-)kip (ca. 1200 g)zout2 wortels, geschild1 stengel prei, gewassen1 ui, geschild1 teentje knoflook1 stengel bleekselderij2 peperkorrels1 takje tijm2 takjes peterselie1 laurierblad1 stukje foelie1 stukje citroenschil zonder witv... bekijk recept »
2 kg soep kipdelen 4 liter water 1 kleine winterwortel 2 uien 1 kleine venkel 1 streng bleekselderij 2 blaadjes laurier 1 stukje foelie 6 witte peperkorrels 2 steranijs 1 streng citroengras 1/2 cm gemberwortel zout en peper naar smaak 1. Leg de ... bekijk recept »
600 g kangoeroevlees 2 maïskolven 1 grote pastinaak 250 g winterpostelein 1 kl kruidenpoeder (of five spice dit is een aziatische mix van steranijs, peper, nootmuskaat of foelie, kaneel en gember; als alternatief kan je ook speculaas toevoegen... bekijk recept »
1 stevige Mechelse koekoek kardamonpoeder zout 4 takjes tijm 5 teentjes look 80 g bakboter 2 dl bruine fond 1 dl abdijbier 150 g broccoliroosjes 150 g wortel 150 g knolselder 150 g raap 150 g koolrabi boter1. Wrijf de kip in met peper, zout, foel... bekijk recept »
Voor de gevogeltefond ( fond is de basis voor bouillonsoepen en sauzen): 2 kippenbouten = prei 1 winterwortel 1 ui 2 ltr. Water FoeliejeneverbessentijmlaurierbladVoor de mosterdsoep: 1= fond 45 gr. boter 90 gr. bloem 2 dl. room 2 eetlepels... bekijk recept »
Polentatimbaaltje: 120 gram maisgriesmeel (grof) 8 dl water of melk 1 ei 150 g parmezaanse kaas 100 g mozzarella Roomboter 1,5 dl slagroom foelie Vulling: 100 gram kastanjechampignons 1 el pesto 1 slalotje peper en zout naar smaak Gele paprika-saffra... bekijk recept »
150 gram mager kalfsvlees 1 1/2 dl. water 1 gr. zout ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, witte peperkorrels 18 gr. boter 18 gr. bloem 2 gr. gelatine 1/2 lepel room of melk, paar druppels citroensap 1/3 lepel witte Bordeauxwijn 1/4 eierdooier p... bekijk recept »
1 hamschijf (ca. 200 gram) 1 kleine rookworst (in plakjes gesneden) 400 g zuurkool 500 g aardappels (geschild) 1 rode ui (fijngesnipperd) 1 lenteuitje (in reepjes) 1 eetlepel peperkorrels 1 eetlepel mosterd (grove) 1 eetlepel bladselderij (in fijne r... bekijk recept »
50 gr roquefort of danabluekaas1 kleine komkommer100 gr kleine champignons20 gr boter2 el gesnipperde ui8 dl bouillon van rundvlees of van 1,5 tablet1 mespunt dillepoeder of dillezaadjes1 el gehakte peterselie3 el droge Franse wijn aroma4 lapjes blad... bekijk recept »
250 gram kalfsvlees 1/4 liter water zout stukje ui wortel enkele takjes peterselie een weinig tijm foelie een paar gekneusde peperkorrels 25 gram boter 25 gram bloem 1 eetlepel melk 1 eierdooier 2 bladen gelatine paneermeel eiwit frit... bekijk recept »