Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Kippensoep

1 kleine ui 1 dunne prei 1 kleine winterpeen 1 theelepel zwarte peperkorrels 2 kippenbouten 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) 1/3 zakje verse selderij (a 50 g) 2 takjes tijm 1 laurierblaadje 1 stukje foelie 50 g vermicelli 1-2 eetlepels c... bekijk recept »

Banaansurprise

- 4 grote juist rijpe bananen - 4-6 eetlepels citroensap - 50 gram gemalen kokos(kokosmeel) - suiker - 2-4 eetlepels garderoom of koffieroom - 1 eetlepel slaolie - 50 gram geschaafde gebrande amandelen 1. Pel de bananen. Snijd ze overlangs door en b... bekijk recept »

Bruine Bonen Met Rijst

1 dikke plak (ca. 100 gram) pekelvlees 2 dikke plakken (ca. 200 gram) gekookte ham 1 varkens(ham)lap (ca.200 gram) zout zwarte peper uit de molen geraspte nootmuskaat of fijngemalen foelie 3 eetl. (zonnebloem)olie 2 middelgrote uienin smalle r... bekijk recept »

Polentatimbaaltje Met Gele Paprika-saffraansaus

Polentatimbaaltje: 120 gram maisgriesmeel (grof) 8 dl water of melk 1 ei 150 g parmezaanse kaas 100 g mozzarella Roomboter 1,5 dl slagroom foelie Vulling: 100 gram kastanjechampignons 1 el pesto 1 slalotje peper en zout naar smaak Gele paprika-saffra... bekijk recept »

Gratin Van Zeevis (voor Of Hoofdgerecht)

Voor de kaassaus: 450 ml melk. klein uitje. 6 peperkorrels (zwart of wit). 1 stukje foelie. 1 laurierblad. 25 g boter 25 g bloem. Vers gemalen zwarte peper. 75 gram Cheddar kaas (of andere kaas die makkelijk smelt). 25 gram Parmezaanse kaas. Voor de ... bekijk recept »

Bouillon Met Roerei En Zalm

Voor de bouillon:30 g boter2 sjalotjesgrofgesneden1 preiin ringen1 stengel bleekselderijin stukken1 winterwortelin plakjes2 witte koolbladerengrofgesneden2 tomatenin stukken5 takjes peterselie3 takjes selderij1 takje tijmlaurierblad8 zwarte peperkorr... bekijk recept »

Ingelegde Eieren

2 gedroogde pepertjes2 teentjes knoflookgesnipperdstukje verse gemberwortelgeraspt2 theelepels zwarte peperkorrelslicht geplet1 sliertje foelienaar keuze8,5 dl wittewijnazijn12 eieren Hulpmiddelen Gesteriliseerde potten. Hulpmiddelen - Gesteriliseer... bekijk recept »

Pittige Zuurkoolsoep Met Hamblokjes

1 el bladselderij ,in fijne reepjes gesneden 1 el boter 1 bosje bouquet garni (ui,wortel,peterselietijmfoeliepeperkorrels) 1 bekertje creme franche ,klein 1 stuk hamschijf van ca. 200 gram 1 el mosterdzaad 1 el peperkorrels 500 g aardappelenge... bekijk recept »

Zoetzuur Van Kwetsen

150 kwetsen 1 fles wijnazijn 1 kilo suiker 30 kruidnagelen 10 gram foelie 10 gram pijpkaneel. Bereidingswijze Zoek de mooie kwetsen uit en prik ze in met een goed scherpe vork,anders zal de schil barsten. Kook de azijn met de suiker en de kruiden t... bekijk recept »

Bolo Pretoe

500 gr ontpitte pruimen in stukjes 2 dl kersenlikeur 225 gr boter 200 gr suiker 200 gr bruine suiker 4 eieren 110 gr bloem 1/2 theelepel kaneelpoeder 1/4 theelepel allspice 1/4 theelepel nootmuskaat 1/4 theelepel foelie 1/4 theelepel kardemom 1 the... bekijk recept »

Pagina 38 van 40