Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Gemarineerde varkenshaas

2 varkenshaasjes van ca 400 g p.st.zoutversgemalen peper2 eetl. olijfolie1 eetl. mosterd50 g ijskoude boter in kleine blokjesvoor de marinade:500 ml rode of witte wijn2 eetl. olijfolie6 teentjes knoflook (geplet en ongepeld)1 eetl. gedroogde oregano1... bekijk recept »

SOEP; Zelfgemaakte kippenbouillon

2 kg soep kipdelen 4 liter water 1 kleine winterwortel 2 uien 1 kleine venkel 1 streng bleekselderij 2 blaadjes laurier 1 stukje foelie 6 witte peperkorrels 2 steranijs 1 streng citroengras 1/2 cm gemberwortel zout en peper naar smaak 1. Leg de ... bekijk recept »

Mechelse koekoek met herfstbrunoise en tijm

1 stevige Mechelse koekoek kardamonpoeder zout 4 takjes tijm 5 teentjes look 80 g bakboter 2 dl bruine fond 1 dl abdijbier 150 g broccoliroosjes 150 g wortel 150 g knolselder 150 g raap 150 g koolrabi boter1. Wrijf de kip in met peper, zout, foel... bekijk recept »

Kipkroketten

60 gram boter en 80 gram bloem50 graam sjalot fijngesnipperd1 theel. kerriepoeder10 gram gelatine600 gram kipfilet in blokjes1 bos peterselie gehakt100 gram bloem1 theel. olie3 eieren100 gram paneermeel. Voor de bouillon: 1 liter water 1 kg. kipkarka... bekijk recept »

Tete De Veau

400 gram kalfspoulet 2 bouillonblokjes diverse kruiden (peterseliefoelietijm ) kruidnagel en 1/2 prei 1 middelgrote ui en 1/2 wortel 100 gram kalfsgehakt paneermeel 100 gram champignons citroensap 50 gram boter 70 gram bloem 1/2 liter bouillon blikje... bekijk recept »

Tete De Veau

400 gr Kalfspoelet2 bouillonblokjesdiverse kruiden (zoals peterseliefoeliethijm)kruidnagel1/2 wortel1/2 prei1 middelgrote ui100 gr. kalfsgehaktpaneermeelzout en peper100 gr champignons50 gr botercitroensap70 gr bloem1/2 liter bouillonblikje tomatenpu... bekijk recept »

Kroketjes Met Kalfsvlees

Voor 8-10 stuks: 200 gram dunne kalfslappenin smalle repen gesneden 1 dl(kalfs)vleesfonduit potje 1 kruidenboeketje(3 takjes bladpeterselie1 takje verse tijm1 takje bladselderij1 klein laurierblad1 stukje foelie) 30 gram boter 25 gram bloemgezeefd 1 ... bekijk recept »

Spekkoek

500 g boter merg uit 1 vanillestokje 250 g kristalsuiker 18 eidooiers 3 el volle melk 150 g tarwebloem,gezeefd 8 eiwitten mespunt zout 3 tl geraspenootmuskaat 6 tl gemalen kaneel 2 tl gemalen kruidnagel 2 tl gemalen foelie snufje gemalen witte peper ... bekijk recept »

Witte bonensoep 2

500 gm witte bonen 2 liter water 2 bouillontabletten 4 aardappelen 400 gm runderpoelet 1 blikje tomatenpuree 1 paprikapoeder 1 chilipoeder 1 kruidnagel(poeder) 1 laurier 1 lavas 1 tijm 1 gemalen foelie 1 versgemalen peper 200 gm gehakt 50 gm magere s... bekijk recept »

Cider-kaassoep Met Croutons

50 gr boter 1 uifijgehakt 50 gr bloem 1 fles (1/4 liter) droge cider 1 laurierblaadje 1 stukje foelie 1 bouillontablet 1/8 liter slagroom 200 gr geraspte belegen Goudse kaas zout en peper 1 eetlepel Calvados of kirsch voor garnituur: 2 sneetjes witb... bekijk recept »

Pagina 36 van 40