Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Scampi in getomateerde dragonsaus

36 diepgevrozen scampi 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 kleine ui, fijngesnipperd 2 dl room 2 dl kippenbouillon ketchup citroensap 1,5 el verse dragon, gehakt solo, bakken en braden zwarte peper en zeezout van de molen 1. Ontdooi en pel de sc... bekijk recept »

Roggenvleugel met jonge prei

4 kleine roggenvleugels 3 jonge preistelen 150 g gepeld grijze garnalen enkele takjes dragon peper en zout 30 g boter 3 el olijfolie 130 g bleu de brese of cambodzola 10 cl lichte room1. Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af en snijd vervolg... bekijk recept »

Coq au vin blanc

4 kippenborsten van zeer goede kwaliteit 250 g witte paddenstoelen 1 sjalot 1 koffielepel bloem 3 tomaten (geschild, ontpit en in stukjes gesneden) 20 cl goede droge witte wijn 20 cl goede gevogeltebouillon 2 eetlepels cognac 1 bosje verse dragon... bekijk recept »

Tartaarsaus

8 st zure augurkjes 1 st sjalotje 1 el kappertjes 3 el mayonaise 1 el gehakte peterselie 1 kl dragon 2 st eieren 1 scheutje natuurazijn1. Kook de eieren hard in een pannetje water. Reken een kooktijd van zo’n 10 minuten. Koel de eieren nadien in ... bekijk recept »

Vegetarisch stoofpotje met broccoli en mozzarella

1/2 broccoli 40 gr geraspte mozzarella 300 gr (kriel)aardappelen 5 gr verse dragon 20 gr boter 6 cl witte wijn 30 gr bloem 6 cl water 1/2 blokje groentebouillon pezo 1 tomaat 1. Zet de oven op grillstand.2. Snijd de roosjes van de broccoli. Zet... bekijk recept »

Roggenvleugel met jonge prei

4 kleine roggenvleugels (reken op ongeveer 150 à 200 g rog per persoon) 3 jonge preistengels 150 g gepelde grijze garnalen enkele takjes dragon geplukt en fijngesneden peper zout 30 g Solo 3 el olijfolie 130 g bleu de bresse of cambodzola-kaas 1... bekijk recept »

gegratineerde mosselen

1 kilo panklare mosselen 2 eetlepels olijfolie 1 teentje look 125 gram zachte boter 1 theelepel citroensap 2 eetlepels peterselie (fijngehakte) 2 eetlepels bieslook (fijngesneden) 100 gram abdijkaas 1/8 liter creme fraiche 1 theelepel mosterd 1... bekijk recept »

Schorsenerenrisotto met gebakken zeebaars

8 schorseneren 200 g risotto rijst 2 sjalotten Solo Light Vloeibaar 3 blokjes visbouillon 1 bussel gehakte dragon 150 g geraspte Parmezaanse kaas 2 paprika’s 1 teentje look 4 zeebaarsfilets1. Was de schorseneren, schil ze en snij ze in stukjes. K... bekijk recept »

GEGRILDE KABELJAUW MET SALSA VERDE

2 kleine courgettes 1 eetlepel Solo Light 1/2 bos basilicumblaadjes 4 kabeljauwmoten? 1/2 krop sla, geplukt?? Voor de salsa verde 4 ansjovisfilets, fijngesneden? 1 teentje knoflook, fijngesneden? 2 eetlepels fijngesneden dragon 2 eetlepels fijn... bekijk recept »

Kabeljauw in kruidenkorst met fijne groentjes

4 kabeljauwhaasjes 2 eetlepels verse bieslook 2 eetlepels verse dragon 2 eetlepels verse basilicum 1 eetlepel olijfolie 1 mespuntje currypoeder 100 g broodkruim 2 eetlepels Solo vloeibaar 1 eiwit 1 bosje bladpeterselie 40 cl crème fraîche sap ... bekijk recept »

Pagina 97 van 100