1000 recepten met dragon
Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.1 rol kant en klaar kruimeldeeg 150 gr zalmfilet zonder vel 50 ml melk 100 gr gerookte zalmplakjes 80 gr geitenkaas 2 eieren 2 eidooiers 200 ml room 1 el vers gesnipperde dragon peper&zout (pezo) bakvorm, diameter 28 cm, hoogte 2,5 cm bakerwten/... bekijk recept »
1 blokje groentenbouillon 600 g pangasiusfilet 600 g warmoes (snijbiet) 20 cl room voor de warmoes peper en zout 20 cl room voor de vis sap van 1 citroen 2 eetlepels graantjesmosterd 2 eetlepels dragon 9 tot12 lasagne vellen solo gemalen kaas ... bekijk recept »
600 gr zeevruchten (ev diepvries) 2 kervelbolletjes (diepvries) 800 gr aardappelen 2 fingesnipperde sjalotten 250 gr champignons (in 4 gesneden) 1 dl witte wijn 1 eetlepel witte wijnazijn 2 dl visfond 30 gr geraspte parmezaan 3 eetlepels boter 2 ... bekijk recept »
8 knorhaanfilets (=rode poon = roodbaars) van 60 gr./stuk boter 1 eetlepel gehakte sjalot 2 dl rode wijn 1/2 dl rode porto 1 teentje look 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte dragon 4 peterselie bloemp... bekijk recept »
1 kg tonijn 0,900 kg tomaat A 5 st. ei 0,300 l mayonaisesaus 0,100 l room 0,150 kg ui 0,030 kg peterselie 0,010 kg kervel 0,010 kg dragon 1/2 st. kropsla 3 st. citroen Peper Zout1. Licht gezouten water aan de kook brengen.2. De hittebron verl... bekijk recept »
8 a 10 per persoon gepelde en gekuiste scampi's beetje olijfolie klontje boter 2 sjalotten fijngesneden 2 teentjes knoflook ( mag meer zijn en naar eigen smaak) 1/2 venkel 450 ml room (of koffiemelk) 1 potje visfond 1/2 liter visbouillon 1 eetle... bekijk recept »
4 stukken Zalmfilets ( 150g elk) 1 komkommer 4 - 6 tomaten 1 teentje knoflook 5 a 6 takjes dragon 1/2 limoen 200 gram mozzarella 50 gram pijnboompitten 2 eetlepel paneermeel 6 eetlepels olijfolie Zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooste... bekijk recept »
1 eetlepel Solo Vloeibaar 0.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon 1 eetlepel suiker 300 g bladspinazie 1 ei 1 eetlepel verse dragon 1 kipfilet 1 witloofstronk 1. Bereid de bladspinazie zoals aangegeven op de verpakking. 2. Snij het witloof in fi... bekijk recept »
1 l krachtige kippenbouillon 600 g kippenwit 2 wortelen 3 blaadjes gelatine 4 eetlepels fijn gehakte platte peterselie 1 eetlepel fijn gehakte dragon 1. Het loont de moeite om voor deze bereiding zelf een krachtige kippenbouillon te trekken met ka... bekijk recept »
4 enkele kipfilets 50 gr bloem 60 gr solo, bakken en braden 2 preien, gekuist 2,5 dl droge witte wijn 2,5 dl kippenbouillon, of water met blokjes 1 tl dragon peper&zout (pezo)1. Wentel de kipfilets door de bloem, kruid met pezo en bewaar de overg... bekijk recept »