Recepten met cayennepeper

1000 recepten met cayennepeper

Cayennepeper

Cayennepeper Cayennepeper is gemalen gedroogde Spaanse peper die in de keuken gebruikt wordt als specerij. De smaak is pittig, in sommige gevallen zelfs zeer heet, dus let op met je hoeveelheden.

Romige paprikasoep

4 rode paprika's2 uien1 blikje tomatenblokjes (400g)2 l gevogeltebouillon1 dl roomolijfoliebieslookcayennepeperpeperzout1. Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijstjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Grill&... bekijk recept »

Gevulde lamsrollade met citroen-aïoli

1 kg lamsschouder (ontbeend)2 onbehandelde citroenen (geraspte schil en sap)10 zongedroogde tomaten (in olie)1 ui (gesnipperd)2 eieren1 tl mosterd3 dl lamsfond1 el witte wijnazijn2 dl droge, witte wijn2 dl zonnebloemolie15 el olijfolie50 g botersuike... bekijk recept »

Homemade ketchup

100 g fijne suiker1 ui (gesnipperd)1 rode paprika's (in kwartjes)1 blikje tomatenblokjes (400 g)1 dl rode wijnazijn80 g tomatenpuree1 mespuntje cayennepepermaïszetmeel1. Breng de suiker met een scheutje water aan de kook. Na 3 minuten voeg je de ui, ... bekijk recept »

Krabsandwich

8 sneden toastbrood (wit)100 g blikje kingkrab3 el zure room1 el mayonaise2 el tuinkerscayennepeper1. Snijd rondjes uit het toastbrood met behulp van uitsteekringen, probeer 2 rondjes uit elk toastbrood te krijgen. 2. Trek het kingkrabvlees losjes ui... bekijk recept »

Tortillatoast met scampi's en guacamole

1 avocado1 lente-ui (gesnipperd)1 teen knoflook1 el limoensap2 el zure room1 tomaat1 el koriander (gehakt)12 scampi's12 tortillachips (groot)peperzoutcayennepeperpaprikapoeder1. Pureer het vruchtvlees van de avocado met de lente-ui, de knoflook, het ... bekijk recept »

Tagliatelle met courgette, geitenkaas en amandelen

400 g tagliatelle500 g courgette2 teentjes knoflook50 g amandelpoeder50 g amandelschilfers (geroosterde)150 g geitenkaas (verse)150 ml melkcayennepepergerookt paprikapoederolijfoliepeperzout1. Spoel de courgette en snij in blokjes. Pel en pers de kno... bekijk recept »

Linguine met zalm en venkel

250 g linguine200 g zalmfilet2 tomaten150 g venkel1 kl citroenschil (geraspt)koriander250 ml melk500 ml groentebouillon250 ml visbouillon150 ml witte wijn1.5 el bloem1.5 el botercayennepeperzout1. Breng de groentebouillon aan de kook, zet het vuur la... bekijk recept »

Frisse vleessalade

400 g gerookt kippenwit (of hespenworst)1 komkommer4 lente-uien2 tomaten (ontpit)1 limoen4 el mayonaise4 el yoghurtcayennepeperzout1. Snij het vlees in reepjes. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij ‘m in klein... bekijk recept »

Ricottakuipje met garnaal en zalmeitjes

0.5 vel zanddeeg8 cocktailgarnalen4 kl zalmeitjes1 teentje knoflook1 el bieslook (snippers)150 g ricotta50 ml melkolijfoliecayennepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg wat dunner en steek er rondjes uit. Leg ze in ingevette minivorm... bekijk recept »

Garnalen met avocadosalade

400 g roze garnalen2 avocado's (rijpe)1 limoen (sap van)1 teentje knoflook1 el verse koriander (blaadjes)2 el gehakt peterselie (vers)4 el olijfolie1 snuifje cayennepeperpeperzout1. Laat de garnalen, indien nodig, ontdooien en uitlekken. 2. Halveer d... bekijk recept »

Pagina 98 van 100