Recepten met cayennepeper

1000 recepten met cayennepeper

Cayennepeper

Cayennepeper Cayennepeper is gemalen gedroogde Spaanse peper die in de keuken gebruikt wordt als specerij. De smaak is pittig, in sommige gevallen zelfs zeer heet, dus let op met je hoeveelheden.

Geurige garnalenfond

1.5 kg visafval (garnalenpantsers)olijfolie3 wortelen2 stengels bleekselder4 sjalotten (gepeld)3 el tomatenpuree50 ml cognac400 ml witte wijn1 kruidentuiltje1 el witte peperkorrelzeezoutcayennepeper1. Bak de garnaalpantsers in olijfolie tot ze roze k... bekijk recept »

Tagliatelle met tomaat, basilicum en scampi's

24 scampi's400 g tagliatelle1 sjalot1 teentje knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)400 g kerstomatenhandvol basilicum200 ml droge, witte wijn1 kl cayennepeperolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ... bekijk recept »

Bisque van grijze garnaal

600 g garnalen (ongepeld)1 ui (kleine)2 teentjes knoflook140 g tomatenpuree2 el pastis1 doosje saffraanhandvol gehakt peterselie1 takje tijm1 laurierblaadje3 el olijfoliecayennepeperpeperzout1. Pel 200 g van de garnalen. Snipper de ui en de knoflook.... bekijk recept »

Garbanzos fritos

1 blikje kikkererwten0.5 kl gerookt paprikapoeder0.5 kl cayennepeper1 teen knoflook (geperst)50 ml olijfoliezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het paprikapoeder met de cayennepeper, de knoflook en de olijfolie. Kruid naar smaak met zout. ... bekijk recept »

Gazpacho van gegrilde paprika's

1 komkommer400 g tomatenblokjes (blik)4 rode, gegrilde paprika's (bokaal)1 blikje gezouten ansjovisfilet1 doosje kerstomaten100 ml olijfolie3 el frambozenazijncayennepeperzout1. Schil de komkommer. Snij de komkommer en de gegrilde paprika’s in ... bekijk recept »

Varkensmedaillons met boontjesmix

4 varkensmedaillons4 plakken ontbijtspek250 g prinsessenbonen250 g tuinbonen100 g doperwtenboterolijfoliecayennepeperpeperzout1. Blancheer de tuinbonen even in licht gezouten water. Laat schrikken en verwijder het buitenste vliesje. 2. Maak de prinse... bekijk recept »

Scampispiesjes met couscoussalade

24 scampi's (gepeld, vergeet het darmkanaal niet)8 teentjes knoflook (ongepeld)1 citroen (in 8 partjes)300 g couscous3 tomaten1 el peterselie (gehakt)olijfoliecayennepeperpeperzout1. Doe de couscous in een schaal, giet er kokend water over en laat de... bekijk recept »

Scampi's in chilisaus

1 kg scampi's2 sjalotten5 teentjes knoflook250 ml roomzoete chilisaus2 el ketchuphandvol bladpeterselie (gesnipperd)olijfoliecayennepeperzout1. Pel en snipper 3 teentjes knoflook. Meng ze met de olijfolie. Pel de scampi’s en verwijder het darmk... bekijk recept »

Ratatouille basisrecept

1 aubergine (in blokjes)3 uien (in stukken)2 courgettes (in stukken)2 rode paprika's (in blokjes)1 kg trostomaten (gepeld en in kwartjes)3 teentjes knoflook (geperst)4 el olijfoliegedroogde rozemarijnsnuifje cayennepeperpeperzout1. Bestrooi de blokje... bekijk recept »

Pompelmoessaus

2 roze pompelmoezen (sap)4 el vloeibare honing1 dl Noilly Prat1 dl roomnootmuskaatpeperpaprikapoedercayennepeper1 el dille (fijngehakt)1. Pers de pompelmoezen uit. 2. Hak de dille fijn. 3. Warm het pompelmoessap op, voeg de honing en de Noilly Prat t... bekijk recept »

Pagina 97 van 100