1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.1 ui (gesnipperd) 2 eetlepels olijfolie 2 aubergines (in blokjes van 2 cm) 1 stengel bleekselderij (in dunne plakjes) ½ zakje pijnboompitten (a 65 g) 1 blik gepelde tomaten ((400 g), uitgelekt) 2 eetlepels wi... bekijk recept »
2 potten tomatensaus Basilico Delhaize 300 g lasagnevellen Delhaize 300 g gemengd gehakt (varken-kalf) 80 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize 1 ajuin 130 g wortelen Delhaize 50 cl melk Delhaize 1 eetlepel Italiaanse kruiden Delhaize 1 snuifje gemalen... bekijk recept »
85 g boter 2 eidooiers 1 soeplepel fijne poedersuiker 1 soeplepel fijngehakte peterselie 50 g geraspte parmezaan 4 kalfslapjes om te bruinen limoensap van een halve limoen 1 soeplepel mosterd 1 soeplepel olijfolie 100 g paneermeel 1 sjalot 5 blaadjes... bekijk recept »
6 basilicumblaadjes 100 ml bronwater 2 Cavaillon-meloenen (500 g/stuk), goed rijp 80 g fijne kristalsuiker sap van 2 citroen 2 eetlepels vloeibare acaciahoning1. Breng het water met de suiker, de honing en het citroensap zachtjes aan de kook. 2. La... bekijk recept »
15 g basilicum 40 g boter 1 sjalot (fijngesneden) 500 g zalmfilet 1 tl citroenpeper 100 ml witte wijn (bijv. pinot gris) 125 ml slagroom1. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes. Sm... bekijk recept »
3 bananen ½ zakje verse basilicum (a 15 g) 100 g extra bittere chocolade 1 chocolademousse (500 g)1. Haal de schil van de bananen en snijd elke banaan schuin in 4 lange plakken. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snij... bekijk recept »
300 g half-om-halfgehakt 4 el pijnboompitten 470 g sugo isolana (pastasaus) 300 g spaghetti 15 g basilicum (bakje à 15 g) 4 el geraspte jonge kaas 150 g groene knoflookolijven1. Bak het gehakt in 5 min. rul en bruin. Rooster ondertus... bekijk recept »
300 g pipe rigate 250 g cherrytomaten 3 bosuitjes 15 g verse basilicum (bakje) 150 g geraspte kaas (20)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook ondertussen pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de cherr... bekijk recept »
6 aardbeien, steeltjes eraf, in 4 gesneden 6 abrikozen, ontpit en in blokjes gesneden 1 bakje (125 g) bosbessen 1 bakje (125 g) frambozen 1 banaan, gepeld, in blokjes gesneden een scheutje olijfolie enkele blaadjes basilicum, versneden 2 kiwi’s, gesc... bekijk recept »
4 el olijfolie 1000 g gnocchi 500 g witlof 100 g walnoten 295 g gegrilde rode paprika's 15 g basilicum1. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie en bak in elke pan 1 pak gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. 2. Snijd onder... bekijk recept »