1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.1 ui 3 wortels 2 bleekselderij 8 el olijfolie 2 aubergines 12 rundergehaktballetjes (schaal) 390 g sugo pastasaus pikant (tomatensaus) 15 g basilicum 250 g ricotta1. Snipper de ui en schil de wortels. Snijd de wortels en ble... bekijk recept »
½ bosje basilicum 16 diepgevroren, ongepelde scampi’s 10 cl magere melk 1 mespuntje venkelzaadjes 1 eetlepel olijfolie 1e persing 10 cl ontvette gevogeltebouillon peper van de molen 5 cl sherry 1 sjalot 250 ml tomatenpassata zout1. Pel de sjalot en s... bekijk recept »
250 g rauwe gepelde garnalen in knoflook (diepvries) 100 g ontbijtspek 20 g basilicum (bakje 20g) 1 snufje chilipoeder 1 icepack of koelelement 1 meeneembarbecue 8 satéprikkers 1 aluminiumfolie1. Rijg de garnalen overlangs op de prikker... bekijk recept »
1 bakje basilicum (a 15 g) 1 teen knoflook 200 g kipfilet 6 el olijfolie 275 g runderchipolata 1 courgette 4 trostomaten 1 rode ui 1 el balsamicoazijn 1 gele paprika1. Steek de barbecue aan. Doe de kip in een kom en meng met de... bekijk recept »
1 ciabatta (brood) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (gehalveerd) 1 pak fijne tuinbonen (fijn (300 g, diepvries)) 3 ansjovisfilets (blikjes 46 g) 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 1 zak mini-mozzarella&n... bekijk recept »
600 g broccoli 250 g cherrytomaten 500 g verse ravioli met 5 kazen (pak à 250 g) 185 g tonijn in olie 85 g tuna with a twist 8 g verse basilicum1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Halveer de tomaatjes. Kook de broccoli in een pan... bekijk recept »
400 gr spaghetti 250 gr champignons, fijngesneden1 blokje groentebouillon 1 kleine courgette 2 teentjes knoflook 1 ui 1 eetl olijfolie2 x 390 gr tomatenblokjes Verse basilicum 1 theel gedroogde italiaanse kruiden Parmezaanse kaas om te garnerenPers h... bekijk recept »
300 g volkoren penne 390 g sugo pastasaus basilicum 125 ml crème fraîche 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden 15 g verse basilicum 250 g cherrytomaten 250 g mozzarella (zakje à 125 g)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »
250 g witte asperges 1 snufje zout 1 snufje suiker 75 g spinazie 125 g pruim-trostomaten 25 g bosui 50 g ongezouten cashewnoten 100 g serranoham 2 takjes basilicum 8 el French dressing1. Snijd het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) van de asp... bekijk recept »
2 limoenen 200 ml kokosmelk 400 ml kokoswater 1 bevroren banaan 150 g spinazie 1 bos basilicum honing 5 ijsklontjes blender 1. Pers de limoenen uit. 2. Giet het limoensap, de kokosmelk en het kokoswater in de blender. 3. Voeg de banaan, de spina... bekijk recept »