1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.2 zakjes puntpaprika (a 2 stuks) 2 rode uien (in parten) 8 el olijfolie extra vierge 25 g boter 2 x 250 g (scharrel)kipfilet 2 bakjes verse basilicum (a 15 g) 1/2 bakje hazelnoten ((a 95 g), grofgehakt) 1 teen knoflo... bekijk recept »
6 blaadjes witte gelatine 3 limoenen (geperst) 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 theelepel olijfolie met basilicum 100 g suiker1. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Breng 400 ml water met de suiker aan de kook. Knijp de ... bekijk recept »
50 g griessuiker (voor de basilicumsiroop) 50 g water 10 g citroengrasstengel (voor de basilicumsiroop) 5 g limoenzeste 8 g verse basilicum 5 g limoensap 100 g aardbeien van Hoogstraten 40 g ananasblokjes van /- 0,8 cm 60 g aardbeienblokjes van /- 0,... bekijk recept »
2 aubergines olijfolie om in te bakken 3 bollen mozzarella 4 trostomaten 1 bosje basilicum AuberginetorentjesVerwarm de oven voor op 180° C Verwarm de grillpan voor op hoog vuur.Snijd de aubergines in ronde plakken van cir... bekijk recept »
30 g Parmezaanse kaas 30 g basilicum 2 el geroosterde pijnboompitten ½ teen knoflook 1 mespunt zout 75 ml extra vergine olijfolie1. Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, me... bekijk recept »
0,5 galiameloen 1 kleine cantaloupemeloen 1 limoen 2 bollen buffelmozzarella 20 g basilicum 150 g Italiaanse rauwe ham 1 bewaarbakje met deksel 1 bakpapier1. Doe de stukjes meloen in het bakje. Halveer de limoen, knijp boven de meloen uit en m... bekijk recept »
1 bol mozzarella (kaas, 125 g) 4 rijpe vleestomaten 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum (fles a 250 ml) ½ zakje verse basilicum (a 15 g) 1 ciabatta (brood)1. Mozzarella minimaal 10 min. in vriezer leggen.... bekijk recept »
1/2 bakje basilicum (a 15 g) 3 el suiker 1 bakje aardbeien ((250 g), kroontjes verwijderd) 8 bolletjes citroensorbetijs (bak 500 ml)1. Houd 4 blaadjes basilicum achter. Snijd de rest van de blaadjes fijn. Maal het fijngesneden ba... bekijk recept »
400 g tagliatelle 2 schaaltjes stoomgroenten groene groentemix (diepvries, a 300 g) 1 pot geroosterde paprika's (465 g) ½ zakje verse basilicum (a 25 g) 3 eetlepels boter 1 schaal gemarineerde varkensfiletlapjes à la min... bekijk recept »
4 kg mosselen (bak à 2 kg) 400 g tomatenblokjes (blik) 100 ml rode wijn 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 400 g Italiaanse roerbakmix (zak) 15 g verse basilicum (zakje) 1 bruin stokbrood1. Spoel de mosselen onder koud ... bekijk recept »