Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Kabeljauwfilet met witloof

1kg witloofboter 1thl lepel suiker2 1/2 dl. slagroommosterdzout4 stukken kabeljauwfilet2 à 3 eetlepels bloemolijfolie- Snijd de witlof in ringen, smelt boter in de pan. - Witloof toevoegen en al omscheppend zonder te laten kleuren 5 minuten laten bak... bekijk recept »

Witloofsoep

1 kg witlof 70 gram boter 4 uien 2 teentjes knoflook 85 gram bloem 2,5 liter tuinkruidenbouillon 2 dl room Zout en peper Nootmuskaat 1 bos peterselie 1 eigeel- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes s... bekijk recept »

Suggesties Voor Vishapjes A La Montignac

Garnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerooktezalm - gerookte vis- haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerookte... bekijk recept »

Kaasfondue, Marokkaanse

Voor de fondue: 600 g jong belegen Goudse kaas 200 g jonge Goudse kaas met kruiden 1 sinaasappel 1 rode ui 75 g blanke amandelen 1 teentje knoflook 1/2 liter melk 2-3 eetl. maizena snufje kaneel (citroen)peper 2 eetl. grofgesneden verse koriander Om ... bekijk recept »

Witlofsoep

Maak een beenderbouillon: (2 soepbeenderenw.u.p.s. peper en zout laat de beenderen en de wups 2 a 3 uur trekken. Afschuimen in dien gewenst. W.U.P.S. zijn WortelenUienPeterselieSelderij) 250 gram witlof1 prei1 ui1 tak selder2 aardappleen20 gram vetst... bekijk recept »

Everzwijn Met Trappist

600 gr everzwijnfilet 3 dl CHIMAY blauw 200 gr soepgroenten 8 stronken witlof 8 dunne plakjes spek 3 eetl. boter ? dl room sausbinder 3 kruidnagels tijm laurier peper en zout Verhit 2 eetl. boter in een brede braadpan. Kleur de everzwijnfilet aan all... bekijk recept »

Witloftaart Met Ham

6 lapjes bladerdeeg (diepvries) 350 g witlof 2 sjalotjes of 1 ui 1 dikke plak ham van 150 gram 25 g boter of 2 eetl. olijfolie 3 eieren 1 dl kookroom 1 theel. paprikapoeder versgemalen peper zout 100 g geraspte oude kaas Klop de eieren los met de ko... bekijk recept »

Gebakken Lof Met Appel En Braadworstjes

6 struikjes witlof 4 zoetzure appels 4 braadworstjes 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie 40 g boter 1 eetl. suiker 1 eetl. citroensap Bak de braadworstjes in de zonnebloemolie in ongeveer 20 minuten gaar en rondom knapperig lichtbruin Smelt de... bekijk recept »

Tomaat En Lof Onder Kaas

8 struikjes witlof zout (gebruik ik zelf niet) 6 tomaten 1 dl tomatensap peper 1 theel suiker 2 eetl paneermeel 3 eetl Parmezaanse kaas 1. Was het lof onder de kraan. Kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Laat de struikjes dan even uitlekk... bekijk recept »

Kipsalade

150 gr dunne plakjes kipfilet 100 gr witlof 1 dunne stengel bleekselderij maggi 1 blik mandarijnpartjes (175gr) 75 gr witte druiven 4 eetlepels yofresh 1 eetlepel citroensap 1 ui peper Snijd de groenten en druiven in dunne plakjes, laat de mandarij... bekijk recept »

Pagina 99 van 100