1000 recepten met witlof
1kg witloofboter 1thl lepel suiker2 1/2 dl. slagroommosterdzout4 stukken kabeljauwfilet2 à 3 eetlepels bloemolijfolie- Snijd de witlof in ringen, smelt boter in de pan. - Witloof toevoegen en al omscheppend zonder te laten kleuren 5 minuten laten bak... bekijk recept »
1 kg witlof 70 gram boter 4 uien 2 teentjes knoflook 85 gram bloem 2,5 liter tuinkruidenbouillon 2 dl room Zout en peper Nootmuskaat 1 bos peterselie 1 eigeel- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes s... bekijk recept »
Garnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerooktezalm - gerookte vis- haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerookte... bekijk recept »
Voor de fondue: 600 g jong belegen Goudse kaas 200 g jonge Goudse kaas met kruiden 1 sinaasappel 1 rode ui 75 g blanke amandelen 1 teentje knoflook 1/2 liter melk 2-3 eetl. maizena snufje kaneel (citroen)peper 2 eetl. grofgesneden verse koriander Om ... bekijk recept »
Maak een beenderbouillon: (2 soepbeenderenw.u.p.s. peper en zout laat de beenderen en de wups 2 a 3 uur trekken. Afschuimen in dien gewenst. W.U.P.S. zijn WortelenUienPeterselieSelderij) 250 gram witlof1 prei1 ui1 tak selder2 aardappleen20 gram vetst... bekijk recept »
600 gr everzwijnfilet 3 dl CHIMAY blauw 200 gr soepgroenten 8 stronken witlof 8 dunne plakjes spek 3 eetl. boter ? dl room sausbinder 3 kruidnagels tijm laurier peper en zout Verhit 2 eetl. boter in een brede braadpan. Kleur de everzwijnfilet aan all... bekijk recept »
6 lapjes bladerdeeg (diepvries) 350 g witlof 2 sjalotjes of 1 ui 1 dikke plak ham van 150 gram 25 g boter of 2 eetl. olijfolie 3 eieren 1 dl kookroom 1 theel. paprikapoeder versgemalen peper zout 100 g geraspte oude kaas Klop de eieren los met de ko... bekijk recept »
6 struikjes witlof 4 zoetzure appels 4 braadworstjes 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie 40 g boter 1 eetl. suiker 1 eetl. citroensap Bak de braadworstjes in de zonnebloemolie in ongeveer 20 minuten gaar en rondom knapperig lichtbruin Smelt de... bekijk recept »
8 struikjes witlof zout (gebruik ik zelf niet) 6 tomaten 1 dl tomatensap peper 1 theel suiker 2 eetl paneermeel 3 eetl Parmezaanse kaas 1. Was het lof onder de kraan. Kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Laat de struikjes dan even uitlekk... bekijk recept »
150 gr dunne plakjes kipfilet 100 gr witlof 1 dunne stengel bleekselderij maggi 1 blik mandarijnpartjes (175gr) 75 gr witte druiven 4 eetlepels yofresh 1 eetlepel citroensap 1 ui peper Snijd de groenten en druiven in dunne plakjes, laat de mandarij... bekijk recept »