1000 recepten met witlof
Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meerGarnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerookte zalm - gerookte vis - haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerook... bekijk recept »
Garnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerooktezalm - gerookte vis- haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerookte... bekijk recept »
Voor de fondue: 600 g jong belegen Goudse kaas 200 g jonge Goudse kaas met kruiden 1 sinaasappel 1 rode ui 75 g blanke amandelen 1 teentje knoflook 1/2 liter melk 2-3 eetl. maizena snufje kaneel (citroen)peper 2 eetl. grofgesneden verse koriander Om ... bekijk recept »
2 rode uien in partjes 4 flinke aardappelengeschild en in stukken van ca. 2-3 cm 1 rode en 1 groene paprikaschoongemaakt en in stukken 4 tenen knoflookgepeld 2 theelepels verse tijmblaadjes 2 eetlepels olijfolie 2 struikjes witlof 200 gr cottage chee... bekijk recept »
2 teentjes knoflook, 20 ansjovisjes uit blik, 5 soeplepels olijfolie extra virgen, 2 soeplepels rode-wijn-azijn, 2 soeplepels tomatenpuree, snuf peper en verse basilicum. Vermaal de knoflook, ansjovisjes en de basilicum met een foodprocessor of staaf... bekijk recept »
4 struikjes witlof 150 gram rauwe ham 3 eetlepels mayonaise 3 eetlepels zure room 1/2 theelepel cayennepeper 2 avocado`s 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak... bekijk recept »
Ca. 250 gr. kipfilet1 sjalotje200 gr. oesterzwammen/ehampignons2 kleine struikjes witlof (ca. 200 gr.)200 gr. (groene) tagliatellezout40 gr. boterpeper1/2 tl tijm100 gr. Mon Chou Snijd de filet in smalle reepjes, snipper het sjalotje, snijd de oester... bekijk recept »
Maak een beenderbouillon: (2 soepbeenderenw.u.p.s. peper en zout laat de beenderen en de wups 2 a 3 uur trekken. Afschuimen in dien gewenst. W.U.P.S. zijn WortelenUienPeterselieSelderij) 250 gram witlof1 prei1 ui1 tak selder2 aardappleen20 gram vetst... bekijk recept »
600 gr everzwijnfilet 3 dl CHIMAY blauw 200 gr soepgroenten 8 stronken witlof 8 dunne plakjes spek 3 eetl. boter ? dl room sausbinder 3 kruidnagels tijm laurier peper en zout Verhit 2 eetl. boter in een brede braadpan. Kleur de everzwijnfilet aan all... bekijk recept »
6 lapjes bladerdeeg (diepvries) 350 g witlof 2 sjalotjes of 1 ui 1 dikke plak ham van 150 gram 25 g boter of 2 eetl. olijfolie 3 eieren 1 dl kookroom 1 theel. paprikapoeder versgemalen peper zout 100 g geraspte oude kaas Klop de eieren los met de ko... bekijk recept »