Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witloofsoep

1 kg witlof 70 gram boter 4 uien 2 teentjes knoflook 85 gram bloem 2,5 liter tuinkruidenbouillon 2 dl room Zout en peper Nootmuskaat 1 bos peterselie 1 eigeel- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes s... bekijk recept »

Witlofschuitjes Met Ei

3 eierenhardgekookte- 2 tomatenin blokjes- 1 tomaat- 120 gr. maiskorreluit blik- 120 gr. doperwtuit blik - 8 blaadjes witlof- 0.5 tl. tabasco- 1.5 dl. vinaigrette- Paprikapoeder- Tuinkers- Olijfgroene- Zout- Peper. Kartel de hele tomaat en... bekijk recept »

Groene Salade Met Geitenkaaswontons

2 zakjes gemengde sla (friseerucolawaterkerswitlofradicchio) 30gr. tuinkruiden zoals peterselie,munt. 1 kleine rode uiin dunne ringen2 tenen knoflookfijngehakt2el citroensap6 el. extra vierge olijfolie12 wontonvelletjes100grgemarineerde geitenkaas in... bekijk recept »

Tomaat En Lof Onder Kaas

8 struikjes witlof zout (gebruik ik zelf niet) 6 tomaten 1 dl tomatensap peper 1 theel suiker 2 eetl paneermeel 3 eetl Parmezaanse kaas 1. Was het lof onder de kraan. Kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Laat de struikjes dan even uitlekk... bekijk recept »

Zalm

4 stronkjes witlof2 eetlepels fijngehakte bieslook bieslook om te garneren4 plakken gerookte zalm2 blikken Del Monte Fruitcocktail op vruchtensap (a 415 gram) of op siroop (a 420 gram)2 eetlepels olijfolie2 theelepels rode wijnazijnpeper en zout. De ... bekijk recept »

Biefstuk Met Sinaasappel-jachtsaus

1 sinaasappel 4 biefstukken a 125 g versgemalen peperzout 30 g boter 1 zakje Knorr jachtsaus 1 el mosterd Boen de sinaasappel onder warm stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Bestrooi de biefstukken met peper en z... bekijk recept »

Broodje Groente

1 broodje met sesamzaad smeerboter 1 blaadje grofgesneden ijsbergsla 1/2 fijngesneden witlofstruikje 2 schijfjes rode biet 1/2 appel in schijfjes gesneden 1/2 eetl. notenmengeling 1 sneetje magere kaas yoghurtsaus 1/2 theel. van dit geheel 1 potje ... bekijk recept »

Marokkaanse Kaasfondue

Voor de fondue: 600 g jong belegen Goudse kaas 200 g jonge Goudse kaas met kruiden 1 sinaasappel 1 rode ui 75 g blanke amandelen 1 teentje knoflook 1/2 liter melk 2-3 eetl. ma?zena snufje kaneel (citroen)peper 2 eetl. grofgesneden verse ko... bekijk recept »

Italiaanse Roerbakwitlof.

4 struikjes witlof 1/2 rode paprika 1 citroen 1 eetl. olijfolie 1 teen knoflook 1 eetl rode pesto zout versgemalen peper 3 takjes verse basilicum. Verhit de olie in de pan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de witlofbladeren, paprika, 2 eetl. citr... bekijk recept »

Gegratineerde Witlofblaadjes

3 struikjes witlof 140 g verse geitenkaas 2 takjes tijm peper 2 lepels vloeibare honing 3 lepels pijnboompitten 1.5 lepel boter Haal 20 blaadjes van de witlofstronkjes af. Vet een bakplaat in met olie. Roer de kaas los met een vork. Trek de blaadjes ... bekijk recept »

Pagina 98 van 100