1000 recepten met witlof
500 gram aardapplen 100 gram prei (en/of witlof) halve ui 1dl yoghurt 2dl mayonaise 150 gr gepureerde zilveruitjes 1 thl mosterdgehakte peterseliebieslook en dille Maak een dressing van de yoghurt, en de gepureerde zilveruitjes. Doe er de moster geh... bekijk recept »
500 gram witlof1 pak visstickssojasauscurrycitroensapchilisausmosterdsambalkomijjnkerriepoederkerrie djawapaprikapoederketoembarkurkuma ,hot currypoederdillekorianderbladnootmuskaatgedroogde uitjes Voeg aan de wiltof en de vissticks naar smaak de kru... bekijk recept »
1 blikje naturel tonijn1/2 krop ijsbergsla100gr jullienne gesneden wortel2 stuikjes witlof5 fijn gesneden augurkjes1/2 komkommer in blokjes2 gekookte eitjes100gr kaasblokjes5 eetlepels sla fris2 eetlepels maynaise (zonder suiker)2 tomaten in blokjes ... bekijk recept »
4 plakjes diepvriesbladerdeeg6 struikje witlof4 el. olijfolie3 takjes tijm200 gram Stilton100 gram gepelde walnotenhalf bakje mascarpone1 el. custardpoederzoutzwarte peper Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-... bekijk recept »
1 spitskool 4 stronken witlof 1 doosje boursin 2 el gehakte noten (geen cashewnoten) 2 el olijfolie Verhit de olie en bak de spitskool beetgaar. Smelt de boursin in de spitskool. Roer de witlofringen erdoor. Strooi de gehakte noten erover. Smakelijk ... bekijk recept »
3 struikjes witlof 140 g verse geitenkaas 2 takjes tijm peper 2 lepels vloeibare honing 3 lepels pijnboompitten 1.5 lepel boter Haal 20 blaadjes van de witlofstronkjes af. Vet een bakplaat in met olie. Roer de kaas los met een vork. Trek de blaadjes ... bekijk recept »
750 g witlof5 eetl. (olijf)olie400 g risottorijst2 dl droge witte wijnzoutpeper3 eetl. fijngesneden tuinkruiden (bieslook peterselie)vers of diepvries2 dikke entrecoteselk ca. 225 g1rode paprika1 eetl. tijmblaadjesvers of diepvries Bak de entrecotes ... bekijk recept »
1kg witloofboter 1thl lepel suiker2 1/2 dl. slagroommosterdzout4 stukken kabeljauwfilet2 à 3 eetlepels bloemolijfolie- Snijd de witlof in ringen, smelt boter in de pan. - Witloof toevoegen en al omscheppend zonder te laten kleuren 5 minuten laten bak... bekijk recept »
Voor 4 personen: voor de kalfsrollade: 600 gram kalfsrollade zout en versgemalen peper 2 eetlepels bloem 50 gram boter voor de Hollandse mosterdsaus: 2 dl kalfsfond of vleesbouillon (tablet of uit pot) 1 borrelglaasje (liefst oude) jenever 125 ml crè... bekijk recept »
375 gr witlof 1 ui 1 el olijfolie 250 gr tomaten 7,5 dl bouillon 2 eierdooiers 1,25 dl room 100 gr ham gemalen foelie tijm Verhit de olijfolie in de pan. Als dat heet genoeg is fruit dan het uitje erin. Bak de witlofreepjes mee. Voeg toe: bouillon, t... bekijk recept »