Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlofsalade met blauwe kaas

4 Stronkjes Witlof (ca 400 gram)100 gram blauwe kaas (roquefort of Danish blue) grof verkruimeld50 gram walnoten2 peren geschild, in plakjes1 eetlepel mosterd3 eetlepels olijfolie1 eetlepel honingscheutje balsamico- of wittewijnazijn1. Snijd eventuee... bekijk recept »

Witlofsalade met blauwe kaas

4 stronkjes witlof (ca. 400 gr)50 g walnoten100 gr blauwe kaas (roquefort of Danish blue), grof verkruimeld2 peren, geschild, in plakjesVoor de dressing:1/2 eetl. mosterd1 eetl. balsamico- of wittewijnazijn3 eetl. olijfolie1 eetl. honing1. Snijd ... bekijk recept »

Witlofrisotto Met Entrecote

750 g witlof5 eetl. (olijf)olie400 g risottorijst2 dl droge witte wijnzoutpeper3 eetl. fijngesneden tuinkruiden (bieslook peterselie)vers of diepvries2 dikke entrecoteselk ca. 225 g1rode paprika1 eetl. tijmblaadjesvers of diepvries Bak de entrecotes ... bekijk recept »

Witloofsoep

1 kg witlof 70 gram boter 4 uien 2 teentjes knoflook 85 gram bloem 2,5 liter tuinkruidenbouillon 2 dl room Zout en peper Nootmuskaat 1 bos peterselie 1 eigeel- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes s... bekijk recept »

Suggesties Voor Vishapjes A La Montignac

Garnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerookte zalm - gerookte vis - haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerook... bekijk recept »

Salade Van Lof, Avocado En Rauwe Ham

4 struikjes witlof 150 gram rauwe ham 3 eetlepels mayonaise 3 eetlepels zure room 1/2 theelepel cayennepeper 2 avocado`s 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak... bekijk recept »

Tagliatelle Met Kip En Oesterzwammen

Ca. 250 gr. kipfilet1 sjalotje200 gr. oesterzwammen/ehampignons2 kleine struikjes witlof (ca. 200 gr.)200 gr. (groene) tagliatellezout40 gr. boterpeper1/2 tl tijm100 gr. Mon Chou Snijd de filet in smalle reepjes, snipper het sjalotje, snijd de oester... bekijk recept »

Biefstuk Met Sinaasappel-jachtsaus

1 sinaasappel 4 biefstukken a 125 g versgemalen peperzout 30 g boter 1 zakje Knorr jachtsaus 1 el mosterd Boen de sinaasappel onder warm stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Bestrooi de biefstukken met peper en z... bekijk recept »

Puree & preigratin

1 kg aardappelen (bv. bintje) 50 gm boter 1 bosje stoofprei of 2 bosjes soeppr; ei 100 gm geraspte harde belgische kaas 1/2 liter melk 1 peper 1 zout Maak de aardappelpuree (zie recept voor de '3 x puree'). Kook of stoom de in stukjes gesneden prei b... bekijk recept »

Inktvissalade met een oosters tintje

200 gr erwtjes 200 gr maïskorrels (blik) 2 schoongemaakte inktvissen (diepvries) 2 eetlepels olie 200 gr sojascheuten 1 eetlepel sherry 1 eetlepel sojasaus 20 blaadjes veldsla 4 radijsjes 2 struikjes witlof Koriander Peper Zout Kook de erwtjes ... bekijk recept »

Pagina 100 van 100