Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Hamhapje 2

2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »

Zalmfilet met garnalen-dille-saus

4 zalmfilets 200 gram hollandse garnalen 2 pakjes dilleroomsaus (Knorr) 1 zakje verse dille 1 pakje room cullinairKruid de zalmfilets. Doe wat olijfolie in de grillpan en bak de zalmfilets op een middelmatig vuur gaar. Maak de pakjes dilleroomsaus k... bekijk recept »

Gebakken hazenrug met grandverneursaus met rijkeli

300gr bloem 125 gr amandelpoeder 125 gr bloemsuiker 2 eieren 350 gr boter vanillesuiker, zout **Flan :** 2dl room 2 ei 25 gr suiker sap 1/4 citroen **nog nodig:** 200 gr veenbessen suiker en witte wijn 50/50-verhouding van een normale soeplepel) 4 st... bekijk recept »

Witlofsla Met Gerookte Zalm

Witlof. gerookte zalm citroensap grapefruit (rood) joghurt yogonaisse ei peperoni potje hawaisalade (AH) peper Garneren met ei bekijk recept »

Crostini met tonijnpaté

1 eetlepel olijfolie 1/4 kleine courgette, in 12 dunne plakjes 1 kuipje vispaté tonijn of een van de andere smaken vispaté 125 gram 4 blaadjes bittere sla (raddicchio of witlof) 12 krokant toastjesVerhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de c... bekijk recept »

Aardappelsalade

500 gram aardapplen 100 gram prei (en/of witlof) halve ui 1dl yoghurt 2dl mayonaise 150 gr gepureerde zilveruitjes 1 thl mosterdgehakte peterseliebieslook en dille Maak een dressing van de yoghurt, en de gepureerde zilveruitjes. Doe er de moster geh... bekijk recept »

Witlofsalade

500 gram witlof1 pak visstickssojasauscurrycitroensapchilisausmosterdsambalkomijjnkerriepoederkerrie djawapaprikapoederketoembarkurkuma ,hot currypoederdillekorianderbladnootmuskaatgedroogde uitjes Voeg aan de wiltof en de vissticks naar smaak de kru... bekijk recept »

Pagina 93 van 100