1000 recepten met witlof
Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer60 gram creme fraiche1 el. kappertjes1 el. gehakte verse dille2 tl. mierikswortelpasta (potje)1 tl. limoensap4 zalmmoten van ca. 150 gram elk1-2 el. olijfoliezoutgrofgemalen zwarte peperblaadjes sla (friseerood- of witlof)verse kruiden (dillekervel)a... bekijk recept »
3 stronkjes witlof2 perzikkendressing: sap van twee sinaasappelssap van 1/2 citroen5 eetl volle kwark3 theel mierikswortel(potje)3 theel provencaalse kruiden3 eetl fijn gehakte walnoten Perzik schillen en in stukjes snijden, dressing kloppen en door ... bekijk recept »
2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »
2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »
2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »
2 kleine struikjes witlof1/2 bakje eiersalade (125gr) 100 gram provencaalse achterham5 sprietjes bieslook1 theelepel rode peperbessen. (potje royal mail) Eiersalade overdoen in kom. Ham in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren en door eiersalade sc... bekijk recept »
4 zalmfilets 200 gram hollandse garnalen 2 pakjes dilleroomsaus (Knorr) 1 zakje verse dille 1 pakje room cullinairKruid de zalmfilets. Doe wat olijfolie in de grillpan en bak de zalmfilets op een middelmatig vuur gaar. Maak de pakjes dilleroomsaus k... bekijk recept »
300gr bloem 125 gr amandelpoeder 125 gr bloemsuiker 2 eieren 350 gr boter vanillesuiker, zout **Flan :** 2dl room 2 ei 25 gr suiker sap 1/4 citroen **nog nodig:** 200 gr veenbessen suiker en witte wijn 50/50-verhouding van een normale soeplepel) 4 st... bekijk recept »
Witlof. gerookte zalm citroensap grapefruit (rood) joghurt yogonaisse ei peperoni potje hawaisalade (AH) peper Garneren met ei bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 1/4 kleine courgette, in 12 dunne plakjes 1 kuipje vispaté tonijn of een van de andere smaken vispaté 125 gram 4 blaadjes bittere sla (raddicchio of witlof) 12 krokant toastjesVerhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de c... bekijk recept »