1000 recepten met venkel
150 gm verse zalm zonder graat 1 middelgrote ui, gesnipperd 1/2 venkelknol, in stukjes gesneden 1 small blikje zoete maïs, uitgelekt 100 gm diepvrieserwtjes 300 ml bouillon 100 ml witte wijn 100 ml water 1/2 theelepel(s) oestersaus 1 vers gemalen pep... bekijk recept »
Voor de marinade 1 fles rode wijn (75 cl) Sap van 1 citroen 5 takjes peterselie 1 takje tijm 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels 1 ui 1 sinaasapel Voor de bereiding 1,5 kg mals rundsstoofvlees in stukjes van ca. 2,5 cm 3 uien 100 g boter 3 sinaasappels 4... bekijk recept »
4 tongscharren2 kl venkelzaad1 citroenpeperzoutolijfolie200 ml droge, witte wijn1 aubergine1 venkel1 courgette1 tomaat1 teen knoflookrozemarijn (enkele takjes)tijm (enkele takjes)400 g groene tagliatelle2 el bieslook2 el peterselie2 el basilicum1. Ve... bekijk recept »
1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »
500 g verse zalm (in blokjes van 2 cm)2 limoenen1 venkelknol1 rode ui0.5 granaatappel1 sinaasappelolijfoliepeperzout1 kl grof zeezout8 el maïsolielimoensap (van 1 limoen)1 el dille (gesnipperd)1. Maak de venkel schoon, schaaf hem in heel fijne plakje... bekijk recept »
400 g visfilet (stevige witte, zeker geen vette vis zoals zalm of tonijn)4 langoustines200 g gemengde zeevruchten (mosselen, octopusjes, sint-jakobsvruchten)2 aardappelen1 gegrilde paprika2 tomaten (in stukken)8 kerstomaten200 ml tomatenpuree (pulp)1... bekijk recept »
4 visfilets (witte, koolvis of pieterman of schelvis ...)16 venusschelpen1 wortel0.5 groene paprika0.5 rode paprika0.5 venkel1 chilipeper (in ringen)100 g sojascheuten1 bosje koriander1 stengel citroengras1 limoen1 kl kerriepoeder4 el droge, witte wi... bekijk recept »
600 g vastkokende aardappelen600 g koolvis (filet, in stukken gesneden)100 g garnalen3 takjes witte selder1 venkelknol300 g wortelen1 ui1.5 el maïszetmeelboter1 el mosterd3 dl room8 dl visfond2 blaadjes laurier1 takje tijm2 el dille (gehakte)zoutpepe... bekijk recept »
4 moten kabeljauw4 rode ponen (panklaar)4 moten zeepaling50 g grijze garnalen (gepelde)500 g mosselen (kleine)1 ui1 prei1 stengel groene selder2 wortelen1 venkelknol1 vleestomaat1 kruidentuiltjepeterselie1 l visfond1 el tomatenpureeboterpeperzout1. S... bekijk recept »
600 g zeebaarsfilet1 venkelknol1 rode ui1 limoen1 citroen (onbehandeld)1 el citroentijm (gehakt)1 el bieslook (gehakt)1 el bladpeterselie (gehakt)8 zongedroogde tomaten2 el pijnboompitten (geroosterd)kappertjesolijfoliepeperzout1. Snij de zeebaars in... bekijk recept »