1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer1 ui2 teentjes knoflook1 knolletje venkel1 paprika2 el olie300 gr visfilet (poonzeeduivelkabeljauw) 5 dl visbouillon (van een tablet) 1 dl droge witte wijn1/2 blik gepelde tomaten1 tl provencaalse kruidenpeperzout1 el fijngehakte peterselie. Snipper ... bekijk recept »
-250 g Roodbaarsfilet -250 g Zeewolffilet -250 g Wijtingfilet -250 g rode Poonfilet -250 g Zeebarbeelfilet -1 Langoest van 500 g (of kreeft) -2 uien -3 tomaten -3 knoflookteentjes -1 venkel -een stukje gedroogde sinaasappelschil -½ bosje peters... bekijk recept »
150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »
150 gr verse zalm zonder graat 1 middelgrote uigesnipperd 1/2 venkelknolin stukjes gesneden 1 klein blikje zoete maisuitgelekt 100 gr diepvrieserwtjes 3 dl bouillon 1/2 glas witte wijn 1/2 glas water 1/2 theel oestersaus vers gemalen peper en zout 10... bekijk recept »
4 Kippe poten Zout,peper 100g boter 2 eetl.cognac 1 dl olijfolie 2 rode uien 2 tenen knoflook 1 venkel 1 prei 1 courgette 1 rode paprika 2 dl rode wijn 1 eetlbasilicum 1 takje tijm. Bestrooi de kippepoten met peper en zout. Verhit de boter in de oven... bekijk recept »
250 gram Hollandse garnalen 1 grote venkelknolin reepjes 1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie 400 gram risottorijst 1 pot visfond 2,5 dl droge witte wijn 1 glas Ouzo royaal vers gehakte peterselie peper en zout vloeibare margarine vers geraspte Pecorin... bekijk recept »
250 gram Hollandse garnalen 1 grote venkelknolin reepjes 1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie 400 gram risottorijst 1 pot visfond 2,5 dl droge witte wijn 1 glas Ouzo royaal vers gehakte peterselie peper en zout vloeibare margarine vers geraspte Pecorin... bekijk recept »
250 gram Hollandse garnalen 1 grote venkelknolin reepjes 1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie 400 gram risottorijst 1 pot visfond 2,5 dl droge witte wijn 1 glas Ouzo royaal vers gehakte peterselie peper en zout vloeibare margarine vers geraspte Pecorin... bekijk recept »
250 gram Hollandse garnalen 1 grote venkelknolin reepjes 1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie 400 gram risottorijst 1 pot visfond 2,5 dl droge witte wijn 1 glas Ouzo royaal vers gehakte peterselie peper en zout vloeibare margarine vers geraspte Pecorin... bekijk recept »
250 gram Hollandse garnalen 1 grote venkelknolin reepjes 1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie 400 gram risottorijst 1 pot visfond 2,5 dl droge witte wijn 1 glas Ouzo royaal vers gehakte peterselie peper en zout vloeibare margarine vers geraspte Pecorin... bekijk recept »