1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meerIngrediënten 1/2 l groentebouillon 30 g (room)boter of (vloeibare) margarine 200 g risotto rijst 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie 1 rode ui 1 kleine venkelknol 2 eetlepels olijfolie 180 g Tofu reepjes licht gekruid 1/2 theelepel oregano 1 ee... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 2 teentjes knoflookfijngehakt 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden 2 x 2 portobello (paddestoelen) 3 venkelknollen 50 g risottorijst 1 liter kruidenbouillon (van tablet) 1-2 eetlepels olijfolie... bekijk recept »
O 2 kilo gekookte mosselen met vocht o 250 ml witte wijn o 1 ui o 1 venkelknol o 2 teentjes knoflook o 300 gram Ariborio-rijst (of andere tot pap kokende rijst) o 1 liter visbouillon o 75 gram boter o ca. 12 a 15 gamba's o olijfolie o halve bos pete... bekijk recept »
Voor 4 à 6 personen: 100 gram boter 200 gram witte bonen (vers of gedroogd) 1 tomaat 800 gram gepelde tomaten 1 kleine aardappel 4 sneden bacon 2 kleine rode uien 2 wortelen 2 stengels selder Halve knol venkel 3 tenen knoflook 2 kleine courgettes 200... bekijk recept »
Voor 4 à 6 personen: 100 gram boter 200 gram witte bonen (vers of gedroogd) 1 tomaat 800 gram gepelde tomaten 1 kleine aardappel 4 sneden bacon 2 kleine rode uien 2 wortelen 2 stengels selder Halve knol venkel 3 tenen knoflook 2 kleine courgettes 200... bekijk recept »
8 kalfschenkels van 4 cm dik 2 el. Olijfolie 2 Uien gesneden 6 Teentjes knoflook, gepeld 5 dl. Droge witte wijn 5 dl. Kippenbouillon 1/2 Citroenschil fijn gesneden 4 Laurierblaadjes 1 el. Gehakte tijm 2 Kleine venkelknollen Grofgemalen zwarte peper A... bekijk recept »
4 plakken kalfs- of lamsschenkel van ca. 3-4 cm dik 4 eetlepels olijfolie 1 ui 1 venkelknol 120 gram wortel 500 gram tomaten sap en rasp van 1 sinaasappel 2,5 dl rode wijn 1 dl bouillon 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 blikje tomatenpur... bekijk recept »
Voor 4 personen:[list] 600 g aardappelschijfjes 2 venkelknollen 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes 4 el olijfolie zout & peper uit de molen 4 stukken kabeljauwfilet 1 citroen in parten Voor de kaas-kruidenkorst: 2 el crème fraîche 6 el broodkr... bekijk recept »
4 sneetjes wit brood 6 eetlepels olijfolie 2 sjalotjes 1 knoflookteentje 2 eetlepels witte wijnazijn sap van 1 sinaasappel 1 koffielepel suiker 1 koffielepel gedroogde munt zout en zwarte peper 1 rood witlofstronkje 1/4 krop ijsbergsla 1 handje rucol... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 kg konijn in stukken 100 g spek 200 g polenta 1 kg tomaten 1 bosje jonge wortelen 1 venkel 1 courgette 1 gesnipperde ui 1 teentje gehakte look 2 dl witte wijn 1/2 l bouillon 50 g bloem 100 g geraspte Parmezaanse kaas 1 dl olijfolie... bekijk recept »