1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer24 stuks happy shrimps. Specerijen: 10 Koriander korrels 10 Peper korrels 2 Steranijs vruchten 5 kardamonpeulen 3 cm kaneelstok Pompoencrème: 500 gram flespompoen 1 kaneelstok 50 gram boter 3 dl melk 1 laurierblaadje zout/peper Zoetzure pompoen... bekijk recept »
- 1 geschilde wortel - 1/2 venkel - 6 radijzen - 6 pijpajuintjes - 1 zakje gemengde jonge salade - 1 bundeltje notensla (raketroquette) - broodkorstjes voor de garnituur - 1 eetlepel kappertjes - 1 eetlepel mosterd - 2 lookteentjes - geraspte schil v... bekijk recept »
1 venkelknol -4 sjalotten -1 eetlepel dille (fijngehakt) -0.5 eetlepels dragon (fijngehakt) -2 tomaten -600 g tarbotmoten -6 dl room -20 cl jenever -0.5 eetlepels mosterd (graanmosterd) -50 g boter (bakboter) -peper -zout -30 g bloem (tarwebloem) De ... bekijk recept »
45 gr gedroogd eekhoorntjesbrood1/2 el olijfolie15 gr gesnipperde sjalot50 gr fijngesneden venkel35 gr in ringetjes gesneden prei-wit1/2 dl cognac1,1 L krachtige gevogelte bouillon2 dl slagroomzout Voor het Garnituur:8 groene aspergesgehalveerd1/2 co... bekijk recept »
4 mooie zalmmoten 1 rode paprika 1 groene paprika 1 flinke venkel 4 blaadjes salie 8soeplepels witte wijn 3 soeplepels olijfolie peper en zout * Was en ontpit de paprika′s. Snijd ze in reepjes. Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne ... bekijk recept »
300 gr. zalmfilet in 4 stukkensap van 1/4 citroenzoutversgemalen pepermespunt gemberpoeder1/2 venkelknol in dunne plakkenca. 10 gr. boter of margarine in vlokjes1 dl visbouillon (van tablet)1 dl droge witte wijn1 1/2 eetl. creme fraiche1/2 eetl. Dijo... bekijk recept »
1,5kg zalm moten 4 venkel knollen fijngesneden 4 prei stengels fijngesneden 4 granny smith appelen fijngesneden 1 fles cider 2 eetlepels Ierse sinaas-whisky marmelade 3 eetlepels olie 200gr boter 2 pakjes bieslook fijngehakt 2 pakjes dille f... bekijk recept »
600 g zalmfiletsin 4 stukken sap van 1/2 citroen zoutversgemalen peper 1/4 tl gemberpoeder 1 venkelknolin dunne plakken 20 g boter in dunne vlokjes 2 dl visbouillon 2 dl droge witte wijn 3 el creme fraiche 1/2 - 1 tl dijon mosterd Zalm met c... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg1 venkelknol1 rode ui2 verse zalmfilets 2 theelepels tijm8 eetlepels creme fraichevers gemalen peper (eventueel zout) 4 eetlepels olijfolie. Maak de venkel schoon en snij de knol in heel kleine blokjes. Overgiet ze in een zeef met... bekijk recept »
4 venkelknollenzout100 g hamkleingesneden blokjes150 g geraspte belegen kaas30 g boter30 g bloem2,5 dl melkpepermespunt nootmuskaatboterpeterselie Maak de venkelknollen schoon. Snijd ze doormidden en kook ze ca. 30 minuten in water met zout. Hol de g... bekijk recept »