1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer4 a 5 cherrytomaatjes 125 gr witbroodmix 75 warm water 1 theel rozemarijn Zout en peper 1 eetl oregano 2 eetl olijfolieDoe de broodmix met het water, een snufje zout en oregano in een kom en mix met deeghaken. Kneed het tot een com... bekijk recept »
5 a 6 vlees of trostomaten 1 bol knoflook 3 eetl olijfolie Peper en zout 750 gr aardappeltjes (bv krieltjes in schil)4 biefstukken 1 eetl knoflookboter Verse tijm Boter om in te vettenVerwarm de oven op 200 graden. Breek de knoflookbol doormidden en ... bekijk recept »
40 g boter 1 koffielepel curry 8 eieren gebakken korstjes brood met look 3 goed rijpe tomaten 1 mespunt griessuiker 2 uien zout, peper1. Pel en ontpit de tomaten en plet het vruchtvlees. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Laat ze 8 minuten bruinen i... bekijk recept »
4 witte broodjes 4 el groene pesto 200 g tomaat 2 bollen mozzarella (125 g) 20 g kappertjes 50 g Parmezaanse kaas 20 g rucola 1 contactgrill, zie tip1. Snijd de ongebakken broodjes open. Besmeer beide helften dun met de pesto. 2. Beleg de broo... bekijk recept »
1 citroen 2 sneetjes oud witbrood 2 takjes oregano (uit zakje verse Italiaanse-kruidenmix à 30 g) zout peper 4 tomaten eetlepels kruidenolie peterselie-knoflook (flesje2 à 3) 4 plakjes bakbacon (ca. 60 g)1. Oven voorverwa... bekijk recept »
400 g spaghetti 600 g postelein ½ potje zongedroogde tomaten in olie (a 280 g) 1 pakje Schwarzwalder schinken (ca. 100 g) 1 ui 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 50 g gemalen pittige kaas1. Spaghetti koken volgens g... bekijk recept »
1 grote vleestomaat 75 g waterkers 800 ml runderbouillon (zelfgemaakt of van 1 1/2 tablet) druppels citroensap (enkele) 4 sneetjes witbrood 25 g roomboter (gezouten)1. Dompel de tomaat 10 tellen in een pannetje met kokend wat... bekijk recept »
2 blikken knakworst (à 400 g) 8 plakken gerookt ontbijtspek 8 Goudeerlijk witte bollen 4 el halvanaise 200 g ijsbergsla met tuinkruiden 3 tomaten1. Verwarm de knakworst in het eigen vocht. Bak het spek in een droge koekenpan knapperig uit... bekijk recept »
1 bakje panchetta con pesto of gewoon spek (reepjes duobak à ca. 200 g) 1 teentje knoflook 2 zakjes groene groenten (à 250 g)* 2 gedroogde tomaten in olie (potje) 100 g zwarte olijven zonder pitIn droge koekenpan reepjes 'panchetta con pesto' of spek... bekijk recept »
2 bakken pappardelle (250 g) 2 el olijfolie 1 blikje ansjovisfilets ((46 g), uitgelekt) 2 uien (in ringen) 1 schaal trostomaten ((5 stuks), in plakken) 1 el kappertjes (potje 100 g) 2 el citroensap 2 el verse pe... bekijk recept »