1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer250 g zelfrijzend bakmeel 1 theelepel zout 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels groene pesto 1 blik tomatenblokjes ((400 g) uitgelekt) 2 theelepels pizzakruiden 150 g minibolletjes mozzarella1. Boven kom zelfrijzend bakmeel met zout zev... bekijk recept »
4 cœur de bœuf tomaten 2 pakjes zomerse tomatenmengeling 120 g kersen 1 citroen bio 2 zakjes minimozzarellabolletjes 50 g parmigiano 10 g verse basilicum 10 g verse munt 10 g verse koriander 1 eetlepel rijstsiroop bio 6 eetlepels balsamicoazijn 3 eet... bekijk recept »
1 brood (pain rustique, in dikke plakken gesneden) 6 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook (gehalveerd) 6 rijpe tomaten zeezout (molentje)1. Brood aan beide kanten met 4 el olijfolie bedruppelen of bestrijken. Brood op rooste... bekijk recept »
400 g spruitjes 1 snufje zout 3 el vloeibare margarine 50 g pijnboompitten 300 g tomaten 1 oude witte boterham 1 snufje peper 0,5 el cayennepeper1. Kook de spruitjes in water met zout smaak ca. 8 min. Giet ze af in een vergiet en laat ze uitle... bekijk recept »
2 tomaten 1 wrap tortilla (pak a 4 stuks) 1 bakje witte kaas met olijven en knoflook in olie (150 g) ½ blik maïskorrels (150 g) 1 el jalapenopeperreepjes (pot a 225 g) 2 el guacamoledip (pot a 300 ml)1. Tomaten... bekijk recept »
300 g spaghetti 300 g kipfilet 1 rode paprika 3 el olijfolie 470 ml pastasaus sugo basilicum 250 g cherrytomaten 75 g Parmezaanse kaas1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd ondertussen de kipfilet in blok... bekijk recept »
1 grote venkelknol 1 eetlepel boter of margarine ( 1/2 eetlepel om in te vetten) 1 bakje cherrytomaten (250 g) 50 g groene (knoflook)olijven 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 4 eieren ¼ theelepel zout 100 g bloem 4 dl... bekijk recept »
350 g spaghetti 6 tomaten 6 el olijfolie extra vierge 2 tl gedroogde tijm 3 sneden wit casinobrood zonder korst 2 teentjes knoflook geperst 250 g ricottaKook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd intussen d... bekijk recept »
2 blaadjes witte gelatine (zakje a 12 stuks) 50 ml balsamicoazijn 2 el suiker 500 ml tomatensap 2 trostomaten (ontveld en in piepkleine blokjes) 1 el verse basilicum ((zakje a 15 g), in fijne reepjes) 75 g Parmezaanse kaas&... bekijk recept »
300 g volkoren spaghetti 1 ui 1 puntpaprika (rood) 300 g kipfilet 2 el olijfolie 5 trostomaten 3 el citroensap1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Snijd ... bekijk recept »