1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer1 grote courgette (ca. 400 g) zout 50 g pecorino (kaas stukje) 2 sneetjes witbrood (oud) 2 takjes tijm 3 takjes peterselie peper 4 (roma)tomaten 2½ eetlepels olie1. Courgette in plakken snijden en met zout bestrooi... bekijk recept »
4 trostomaten 2 bosuien 1 bakje alfalfa 250 g lamsboutlapjes a la minute 2 el olijfolie 1 el citroensap 1 el sojasaus 1 bakje waterkers1. Was tomaat en snijd in parten. Verwijder zaadjes en snijd in blokjes. Maak bosuitjes schoon en sni... bekijk recept »
5 grote tomaten 100 g cashewnoten 2 eetlepels tomatenpuree 100 ml water 6 teentjes look, fijngesnipperd 4 eetlepels olijfolie 500 g spaghetti 2 theelepels zout 5 eetlepels rode wijn 2,5 theelepel zwarte peper 2 grote handen basilicum1. E-mail 2. Prin... bekijk recept »
500 g varkenshaas 1 blik tomatenblokjes (400g) 50 ml chilisaus 500 g appelmoes 50 g rozijnen 2 el vloeibare margarine 1 snufje zout 1 snufje peper1. Snijd de varkenshaas in medaillons van 2 cm en druk ze iets plat. 2. Breng de tomatenblokjes m... bekijk recept »
3 el olijfolie 500 g varkensfiletlapjes 2 tenen knoflook (geperst) 8 takjes verse tijm ½ pot Kalamata-olijven ((300 g), uitgelekt) 200 ml witte wijn 500 g sperziebonen (schoongemaakt) 250 g romaatjes (kleine tomaatje... bekijk recept »
1 bak Tasty Tom tomaten 4 roma tomaten 1 el suiker 1 bakje rozemarijn (15 g) 8 el olijfolie extra vierge 1 teen knoflook (geperst) 1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen blad) 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)1. ... bekijk recept »
Zak a 400 gr voorgekookte krieltjes 1 potje gedroogde tomaatjes 1 rode ui 50 gr walnoten 2 eetl yoghurt 1 eetl mayonaise Bosje verse peterselie, fijngehakt Peper en zoutDoe de krieltjes met een eetlepel water in een afgesloten ... bekijk recept »
1 kropsla 1 ui 3 tomaten 0,5 komkommer 2 bosuitjes 4 el yoghurtdressing 2 el water 15 g peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper1. Maak de kropsla schoon. Scheur de bladeren grof. Meng in een schaal de kropsla met de in halve ringen gesneden ... bekijk recept »
4 el olijfolie 3 bosuitjes 400 g feta 200 g tomaten 1 teen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 1 courgette 2,5 el basilicumblaadjes 4 vellen aluminiumfolie 1 barbecue 1 grillpan1. Steek de barbecue aan. Besprenkel de folie met ¾ v... bekijk recept »
4 eieren 2 el kraanwater 2 tomaten 25 g boter 100 g geraspte kaas (Emmentaler)1. Klop de eieren los met het water. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in plakken. Verhit de boter en bak de tomaatplakken 3 min. Neem uit de p... bekijk recept »