1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer1 Chinese kool 3 bosuien 1 vleestomaat 2 el zonnebloemolie 3 el zoete chilisaus1. Snijd de kool in grove stukken, was en droog in de sla-centrifuge. Snijd de bosui in ringetjes en de tomaat in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 tenen knoflook 3 groentebouillonblokjes 250 g ravioli quattro formaggi (verse pasta) 1 prei 2 tomaten 25 g Parmezaanse kaas 1,5 l water 1 snufje peper1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook 30 sec. Schenk het... bekijk recept »
zout 20 g rucola 4 mooie tomaten Cœur de Bœuf 400 g zijden-tofu 3 takjes Thaise basilicumblaadjes 2 eetlepels rijstazijn 15 cl olijfolie zwarte peper van de molen1. Snijd de tofu in 12 sneetjes en leg die voorzichtig op een groot bord. Let erop dat z... bekijk recept »
400 g snijbonen (schoongemaakt) 1 el olijfolie (met knoflook-chilipeper) 1 vleestomaat (in kleine stukjes) 1 tl gemalen komijn (djinten)1. Snijd de bonen in ruitjes van ca. 3 cm. Kook ze in ruim water met zout in ca. 7 min. beetg... bekijk recept »
1 el tijm alleen blaadjes 50 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur zout en peper 3 tomaten in plakjes 500 g kabeljauwfilet in 4 stukken 100 ml droge witte wijn (flesje 250 ml) 4 (grote) aardappelen 500 g prei in grote stukken (ca. 8 cm)Verwarm ... bekijk recept »
250 g gepelde grijze Noordzeegarnalen 4 tomaten van verschillende soorten 1 sjalot 1 bussel krulpeterselie 1 doosje tuinkers 4 sneden speltbrood Tradition 1,5 teentje knoflook 1 scheutje olijfolie zwarte peper grof zeezout 4 eetlepels mayonaise 2 ee... bekijk recept »
1 tomaat 1 rode paprika 1 rode peper 1 teen knoflook 8 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 eetlepels citroensap ½ zakje knoflookbieslook (a 20 g) zout 2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 g) 1 zakje jonge bladsla&nb... bekijk recept »
6 eieren 2 el slagroom (bekertje 125 ml) 2 el boter ½ bakje cherrytomaten (a 250 g) 8 blaadjes verse basilicum (grof gescheurd)1. Klop met een garde de eieren en slagroom los. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout... bekijk recept »
5 Tasty Tom tomaten 300 g fruits de mer 3 el zoete chilisaus 2 el verse basilicum (fijngeknipt) 1 limoen (in 5 partjes) ½ zakje rucola slamelange1. Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in dunne partj... bekijk recept »
1 zakje pijnboompitten (65 g) 2 x 2 kipfilets 2 tenen knoflook (fijngesneden) 3 el blanke rozijnen 1 tl oregano 50 g Pecorino Romano (kaas) (geraspt) 4 el olijfolie 1 bakje romaatjes ((tomaten, 250 g), gehalveerd)1. ... bekijk recept »