1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer4 trostomaten (bijv. Tasty Tom) 1 el olijfolie 2 eetrijpe avocado's ½ limoen 2 el koriander (zakje) 1 el zure room (bekertje) 1 mespunt chilivlokken 10 g tortillachips (zak 150 g)1. Snijd de tomaten aan de onder... bekijk recept »
6 blaadjes witte gelatine 250 ml tomatensap 1/2 theelepel gedroogde tijm 250 g romaatjes 1 bakje ricotta (Italiaanse kaas, 250 g) 1 kleine rode ui 1/2 zakje rucolasla (a 75 g) 1 eetlepel olijfolie 75 g Grana Padano kaas ... bekijk recept »
3 el olijfolie 75 g gerookte spekreepjes 2 dunne preien (in ringen) 1 gele paprika (in stukken) 1 rode paprika (in stukken) 2 tl paprikapoeder 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 visbouillontablet 250 g tilapiafilet&nb... bekijk recept »
1½ kilo kruimige aardappels zout 600 g panklare spitskool 1 ui 500 g salami (stuk) 4 tomaten 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 eetlepel olijfolie 1 dl melk (versgemalen) peper1. Aardappels schillen, in stukken snijden e... bekijk recept »
125 g pistachenootjes ongepeld 4 takjes oregano 1 citroen 4 el olijfolie (extra vierge met basilicum) zout (versgemalen) zwarte peper 12 romaatjes (kleine tomaatjes) (of cherrytomaatjes) 200 g Campofrio Jamón Serrano (plakjes)... bekijk recept »
500 g fusilli 500 g cherrytomaten (bakje à 250 g) 150 g mini-mozzarellabolletjes (zakje) 3 rode uien 4 el mayonaise 125 ml crème fraîche 4 el balsamicoazijn (witte) 1 teen knoflook 8 g tijm (bakje)1. Kook de pasta ... bekijk recept »
2 tomaten 1 eetlepel rode wijnazijn enkele basilicumblaadje 2 koffielepels gehakte rode uien 1 bol mozzarella 0,5 van het vocht van de mozzarella 2 eetlepels olijfolie 4 eetlepels tapenade van zwarte olijven zout peper1. Vermeng de mozzarella met het... bekijk recept »
1 ui 2 tenen knoflook 8 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 1 tl suiker 30 g basilicum (bakje à 15 g) 2 el pijnboompitten 300 g spinazie 250 g cherrytomaten (bakje) 250 g verse lasagnebladen (koelvers) 250... bekijk recept »
1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 4 tomaten 1 pot gegrilde paprika's (à 465 g) 1 citroen 1 potje groene olijven zonder pit (240 g) 3 takjes tijm 600 g kabeljauwhaasjes 2 theelepels sambal oelek zout (ver... bekijk recept »
6 plakken bladerdeeg (diepvries) 4 eieren (M) 1 pakje MonChou pan en oven (200 g) 200 g pittige kaas (geraspt (bijv. Parrano)) 3 eetlepels paneermeel 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g) 75 g groene olijven1. Oven voorverw... bekijk recept »