709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meerzakje Volkorenrijst 1 pot groene linzen 250 gr. lamsgehakt 2 ui 1 kleine pastinaak 1 groene chilipeper 1 stukje verse gember 3 teentjes look 2 ,5 tl. Garam Masala 1 doosje room 300 gr bladspinazie 1 ei 1 tl. komijnpoeder 1/2 tl. chilipoeder 2 el. b... bekijk recept »
1 el solo vloeibaar 500 g pompoen in stukken gesneden 1 fijngesneden ui 3 cm fijngehakte gember 1 teen look 1 fijngesneden chilipeper 1 el garam masala poeder 400 g tomatenblokjes uit blik 100 g rode linzen 150 g spinazieblaadjes 400 ml Rijst-... bekijk recept »
250 g gele linzen 1,5 l water 3 laurierblaadjes 2 el boter zout 1 tl mosterdzaad 2 gedroogde pepers 1 tl komijnzaad 1 el geraspte gember 1 tl kurkuma 5 tomaten 2 el citroensap 1 el verse koriander 1. Snij de tomaten in blokjes. Rooster de linzen... bekijk recept »
1 liter kippenbouillon 200 gram linzen 300 gram tomaten 150 gram bulghur 300 gram aardappelen 150 gram wortelen 200 gram ui 20 gram knoflook yoghurt 50 gram selderij 1 tl komijn koriander olie zout1. smoor het knoflook en de fijngehakte ui i... bekijk recept »
4 hazenbouten 50 g Solo 250 g brunoise van groenten (fijngesneden selder, wortel en uien) 1 kruidentuiltje 10 jeneverbesjes 5 kruidnagels 0.5 eetlepel peperbolletjes 1 knoflookteentje schillen van 1/2 sinaasappel, geblancheerd 0.5 fles rode wijn... bekijk recept »
500 g groene Puy-linzen 4 Morteau-worsten 2 grote uien 3 wortelen 2 kruidnagels 4 soeplepels Solo Vloeibaar zout peper 1. Schil de uien en snij ze fi jn. Schil de wortelen en snij ze in heel kleine blokjes.2. Verwarm de Solo Vloeibaar in een stoo... bekijk recept »
4 mooie biologische varkenskoteletten 3 kleine biocourgettes 3 wortelen 100 g linzen (eventueel berglinzen) 2 teentjes knoflook 1 rode chilipeper 3 lente-uitjes 4 takjes verse tijm 3 takjes tijm waarvan je de blaadjes afritst 1 laurierblad 1 l gro... bekijk recept »
300 g gekookte linzen (bio-berglinzen zijn de lekkerste) 600 g merguezworstjes van goede kwaliteit 4 grote aardappelen 150 g rucola 4 tomaten 2 teentjes knoflook gepeld ontkiemd en fijngesnipperd 1 dl tomato frito (Heinz) 2 el goede olijfolie 8 takj... bekijk recept »
800 g lamsgebraad 5 el Solo Vloeibaar 2 dikke wortelen 3 teentjes knoflook 1 grote ui 2 takken selder 3 takjes rozemarijn 500 g fijne sperzieboontjes 3 worteltjes 300 g raapjes 2 sjalotten 250 g linzen uit blik1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »
150 g bruine linzen 12 kleine uitjes 600 g pompoen 600 g kalfslapjes 4 eetlepels Solo Vloeibaar 0.5 eetlepel gedroogde of verse tijm 1 l cider of appelsap 2 blokjes Knorr Original Bouillon Vlees 2 stevige zoetzure appels 2 -3 eetlepels Maïze... bekijk recept »