709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer250 gm linzen 250 gm rijst 50 gm boter of margarine 500 gm pruimen 2 grote uien 1 stevige appel 1 zout 1 kaneel Kook de linzen gaar in ruim water in 30 minuten en giet ze daarna af. Kook de rijst droog en gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verp... bekijk recept »
225 gm broccoliroosjes 1 rode paprika 225 gm ontsproten linzen 50 gm sultanarozijnen 4 eetlepel(s) dressing van olie en azijn 1 theelepel(s) verse geraspte gember 1. De broccoliroosjes 5 minuten in kokend water laten staan. Afgieten en uit laten lekk... bekijk recept »
200 gm kastanjechampignons, in vieren 50 gm groene linzen 50 gm rode linzen 50 gm gemengde grote kiemen (bv. tarweki; emen) 2 eetlepel(s) olijfolie 10 cm bleekselderij, in schijfjes 1 sjalotje, gesnipperd 1 knoflookteen, gehakt 1 peper 1 zout 2 eetle... bekijk recept »
225 gm broccoliroosjes 1 rode paprika 225 gm ontsproten linzen 50 gm sultanarozijnen 4 eetlepel(s) dressing van olie en azijn 1 theelepel(s) verse geraspte gember 1. De broccoliroosjes 5 minuten in kokend water laten staan. Afgieten en uit laten lekk... bekijk recept »
200 gm kastanjechampignons, in vieren 50 gm groene linzen 50 gm rode linzen 50 gm gemengde grote kiemen (bv. tarweki; emen) 2 eetlepel(s) olijfolie 10 cm bleekselderij, in schijfjes 1 sjalotje, gesnipperd 1 knoflookteen, gehakt 1 peper 1 zout 2 eetle... bekijk recept »
200 gm bruine linzen 500 gm lamsbout zonder been 1 ui 750 gm tomaten 3 eetlepel(s) olie 2 theelepel(s) vers gemalen zwarte peper 2 theelepel(s) paprikapoeder 1 envelopje saffraandraadjes 1 zout 8 eetlepel(s) fijngeknipte peterselie 1 eetlepel(s) fijn... bekijk recept »
250 gm linzen 8 plakken prociutto 1 olijfolie 5 eetlepel(s) citroensap 1 gemengde tuinkruiden 1 verse spinazie 200 ml yoghurt (naturel) 1 zout 1 zwarte peper Neem bij voorkeur zalmfilets zonder vel of graten, gehakte tuinkruiden melange met bladpeter... bekijk recept »
voor Lamsragoû t met linzen recept 150 gr bruine linzen 500 gr lamsvlees van de schouder 1 laurierblad 1 theelepel tijm 1/2 theelepel rozemarijn 1/2 theelepel kummel wat paprikapoeder 300 gr bleekselderij 200 gr brede noedels peper, zout 2 klein... bekijk recept »
500 gram rode linzen 1 ui 2 el olie 2 el kerriepoeder zout peper 5 el dikke Turkse yoghurt 1 el gesnipperde verse korianderWas de linzen, verwijder eventuele steentjes. Snipper de ui heel fijn en bak ze zacht in de olie. Bestrooi de ui met kerrie en ... bekijk recept »
1 pot basis voor tomatensoep (Bijv. Struik) 250 gram rundersoepballetjes 1 zak boerensoepgroenten 1 blik linzen (400 gram) 5 bruine pistoletjes 3 eetlepels olijfolie 1,5 eetlepel oregano 5 plakken jonge kaas In pan basis voor tomatensoep volgen... bekijk recept »