Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Olijf- feta salade

200 gram groene sla (rucola/veldsla/krulandijvie) 200 gram feta 50 gram olijven 1 eetlepel azijn 1 komkommer 2 teentjes knoflook 4 tomaten 2 eetlepels olijfolie pesto zout en peperDoe de gewassen sla in een schaal. Snijd de feta klein, de komkommer i... bekijk recept »

Zalm gevuld met kruidenroerei

Komkommer, 200 g gerookte zalm, 4 takjes perterselie, 1/2 klp dille, 4 eieren, 3 el melk, zout, peper, boterKomkommer wassen en in 20 dunne plakjes snijden. Op 4 borden elk 5 plakjes komkommer als een cirkel leggen.Op het aanrecht een stuk plastiek... bekijk recept »

Choriatiki

3 grote tomaten 1 komkommer 1 rode ui 1 groene paprika 1 plak Feta ong 12 zwarte olijven zout, peper, knoflook, oregano olie, azijn- Schil de komkommer, haal de zaden en zaadlijsten uit de paprika. Maak dunne plakjes van de tomaten, de komkommer, ui... bekijk recept »

Clubsandwich met warmgerookte zalm

6 sneetjes volkorenbrood 1/4 komkommer 200 g warmgerookte zalmsteaks 50-75 g tapenade van gedroogde tomaatjes 30 g rucola citroensap zwarte peperRooster voor 2 personen 6 sneetjes volkorenbrood in een grillpan of in de broodrooster. Snijd intussen ¼ ... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

4 sliptongen (alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet) 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml creme fraiche 1 1/2 eetlepel dille, fijngehaktSchil de komkomme... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

Voor 4 personen: 4 sliptongen alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml crème fraîche 1/2 fijngehakte dilleSchil de komk... bekijk recept »

Tzatziki

Voor 2 personen: 1 teentje knoflook 1 dl Griekse yoghurt 2 theelepels citroensap 1/2 eetlepel olijfolie peper, zout 1/2 komkommer dille stokbroodVerwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit. Voeg de Griekse yoghurt, het... bekijk recept »

Tzatziki 4

Voor 4 personen: 2 komkommers (ong. 300 g), 400 g Griekse yoghurt 4 geperste tenen knoflook 3 el fijngesneden munt, plus wat extra voor de garnering 1 el citroensapSnijd de komkommers in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes met een theelepel en... bekijk recept »

Turkse salade

sla komkommer tomaat ui gekookt ei olijven (zwarte of groene of allebei) beetje verse (of gedroogde) peterselie of selder olijfolie citroen beetje zoutWas en snij de sla, komkommer, en tomaat in grote stukken en pel en was de ui en snij deze in ringe... bekijk recept »

Zalm met dille en mosterd

voor 2 personen: 300 g zalm (moot) vers gemalen peper, zout 2 el olijfolie 1 el citroensap 1 kleine ui 1 dl melk (= een half glas) 1 el bloem 2 el milde mosterd 75 ml room 2 el fijngesneden dille 1/4 komkommer zonder schil, in kleine blokjes gesneden... bekijk recept »

Pagina 99 van 100