Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Eieren Met Guacamole

- 12 eieren - 1 vleestomaat - 1 teentje knoflook - 1 sjalotje - 1 avocado (rijp) - 1 stukje komkommer - 1 el Griekse yoghurt - 2 el limoensap - zout&peper uit de molen - ijsbergsla Kook de eieren hard. Tomaat in kokend water onderdompelen en ontvelle... bekijk recept »

Koude Zalm Met Yoghurtkomkommersaus

4 zalmfilets van 200 gram 1 komkommer 1 dl yoghurt 1 eetlepel wijnazijn 1 theelepel dille 1 theelepel peper Leg de zalmfilets naast elkaar in de stoomkorf, met de velkant naar beneden. Stoom gedurende 10 a 15 minuten. Snijd ondertussen de komkommer... bekijk recept »

Komkommersoep Met Dille En Boursin

1 flinke komkommer - 2 eetlepels gehakte verse dille - 2 kruidenbouillontabletten - plm. 50 à 60 gram boursin met kruiden - peper - 1 sjalotje - 1 eetlepel olie - paar druppels tobasco Olie verhitten. Sjalotje hierin glazig bakken. Komkommer er... bekijk recept »

Komkommersoep Met Munt

1 middelgrote komkommer, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 1/2 dl magere yoghurt, 1 dl zure room, verse munt ( 1eetlepel), komijn (snufje gemalen), 1 theelepel citroensap, zout en peper naar smaak. Rasp de komkommer boven een grote schaal. Meng door... bekijk recept »

GAZPACHO

2 eetlepels witte wijnazijn2 theelepels suiker4 grote trostomaten2 blikken (a 400 ml) gezeefde tomaten1 komkommerzoutversgemalen peper3 takjes basilicumtabasco Verwarm de azijn en los de suiker er al roerend in op. Laat het mengsel afkoelen. Ontvel d... bekijk recept »

Kaaskarbonaatjes En Turkse Salade

Roomkarbonade: 4 karbonaatjeszoutpeperoude kaaszure room. Turkse salade: 1 komkommer3 pomodori tomatenolijfoliezoutpeperrodewijnazijnbosuitjesGRIEKSE feta(AH). Kaaskarbonaatjes: Doe de karbonaatjes in een ovenvaste schaal, zout en peper erover en bed... bekijk recept »

Gegrilde Vis Met Citroengras

1 tomaat 0.5 komkommer 1 mango 500 gr. kabeljauwfilet 1 el. suiker 3 el. olie 2 stengels citroengras 3 teentjes knoflook 2 rode pepers 1 stukje (van 2 cm.) gemberwortel 1 tl. zout Snijd het citroengras in dunne plakjes. Snij de visfilets in ... bekijk recept »

The Bandung Burger Of Agus-burger

0,3 komkommer 1 lepel pindakaas 1 lepel ketjap manis 1/2 lepel tomatenketchup 2 hamburgers 2 ananasringen 2 hamburgerbroodjes 2 lepels pindakaas serundeng peterselie of koriander Snij 1/3 komkommer in stevige plakken. Meng 1 lepel pindakaas met 1 le... bekijk recept »

Kwark-komkommersaus

1/2 doosje magere kwark (125 gr) 3 eetl magere of halfvolle melk 1/3 komkommer 1/2 appel 1 uitje 1 theel suiker peper en zout 2 plakken achterham 1. Klop in een kommetje de kwark glad met de melk. 2. Schil het stukje komkommer, rasp het in grove stuk... bekijk recept »

Thaise Garnalensalade

1 rode peper 1 rode paprika 2 stengels bleekselderij 1 winterwortel 125 gr komkommer 50 gr cashewnoten 50 gr tauge 125 gr gekookte tijgergarnalen 4 eetl rijstazijn 2 theel sesamolie een stukje gemberwortel van ong. 2 cm klein bosje verse koriander ve... bekijk recept »

Pagina 93 van 100