Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Schuimig preisoepje met boschampignons

3 preiwitten1 ui1 aardappel800 ml kippenbouillon300 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood1 teentje knoflook4 lente-uien1 rode uibakboter200 ml room8 blaadjes saliepeperzout1. Spoel de prei en snij in stukken. Schil de aardappel, maak de ui schoon en ... bekijk recept »

Rog met champignonvulling

4 stukken rog (filet)500 g aardappelen300 g cantharellen300 g eekhoorntjesbrood1 sjalot2 teentjes knoflook2 el gehakt peterselie4 takjes citroentijm2 kl citroensap200 ml roommelkscheutje truffelolieolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »

Runderlende in parmaham met rozemarijnaardappels

800 g runderlende10 sneetjes parmaham850 g aardappelen (in blokjes)1 courgette (in blokjes)1 aubergine (in blokjes)250 g kerstomaten2 uien (gesnipperd)30 g gedroogd eekhoorntjesbrood150 ml rode wijn1 bol knoflook3 takjes rozemarijn (enkel de naaldjes... bekijk recept »

Tagliatelle met merguez en wilde paddenstoelen

4 merguezworsten400 g gemengde paddenstoelen (bospaddenstoelen, eekhoorntjesbrood, Parijse champignons,...)1 ui1 teen knoflook1 el tijm (verse)1 el gehakt peterselie100 g parmezaan500 g tagliatelleboterolijfoliepeperzout1. Pel de ui en de knoflook en... bekijk recept »

Ossenhaas met appel-uienpannetje

1 stuk ossenhaas (ca. 600 g)2 appels250 g zilveruien (diepvries, geblancheerd)200 g eekhoorntjesbrood100 g cantharellen1 rode paprikazonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout en leg het in een ovenscha... bekijk recept »

Boheemse Kippensoep Met Paddestoelen

8 dl kippenbouillon200 g gaar kippenvlees (waarvan de bouillon is getrokken)70 g boter1 gesnipperde sjalot of kleine ui1 el fijngehakte peterselieminimaal 150 g cantharelleneekhoorntjesbrood of champignons (schoongemaakt en ragfijn gehakt)35 g bloemz... bekijk recept »

Roerei Met Wilde Kampernoelies

8 dagverse eieren, 200 g boter, 200 g wilde kampernoelies zoals eekhoorntjesbrood, 1 sjalot, enkele plukjes platte peterselie, een scheutje arachide olie, magere braadjus, peper en zout Bereidingswijze De kampernoelies kuisen en borstelensnijden en k... bekijk recept »

Chiken For A King

50 gram boter. 1 kilo kipfilet in stukjes gesneden. 1 ui in kleine stukjes gehakt. 125 gram kleine champignons of eekhoorntjesbrood in plakjes. 1 kleine groene en 1 kleine rode paprika in kleine stukjes. 125 ml slagroom. peterselie fijngehakt. Voor ... bekijk recept »

Pastei Met Paddenstoelen

1 taartbodem kruimeldeeg (versafdeling) 200 gr gerookte spekblokjes 500 gr paddestoelen in plakjes volgens aanbod of smaak (eekhoorntjesbroodoesterzwammenkastanjechampignons) 2 teentjes knoflook 1 eetlepel gehakte peterselie sap van ? citroen olijfo... bekijk recept »

Lauwe wintersalade met wittekool en kip

500 g witte kool4 kipfilets (elk ongeveer 120g)100 g paddenstoelen (bv. eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons)100 ml witte wijn100 ml kippenbouillonbieslook (enkele sprietjes)2 el olijfolieboterpeperzout1. Dep de kipfilets droog en kruid ze met pe... bekijk recept »

Pagina 22 van 27