261 recepten met eekhoorntjesbrood
Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer250 gr verschillende champignons, eekhoorntjesbrood en chantarellen 1 kleine ui 3 à 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak) 2 el citroensap 6 el olijfolie 2 el witte wijnazijn (goede kwaliteit) 1 tl italiaanse tuinkruiden 2 el fijngesneden peterselie ... bekijk recept »
500 gr maiskipfilet 1 ui 250 gr verschillende paddestoelen (met papier schoonvegen, niet met water schoonmaken!) 25 gr boter of 2 el olijfolie 4 à 6 el pestosaus (potje) 2 dl room of creme fraiche 1 dl kippenbouillonLaat de kipfilet zo lang mogelijk ... bekijk recept »
2 teentjes look 1 halve koffielepel thijm 50 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 2 eetlepels olijfolie extra voor op het brood 1 stevig en vol stuk stokbrood, liefst niet te vers1. Week de porcini anderhalf uur op voorhand in warm water (nie... bekijk recept »
750 gr everzwijnfilet 5 dl kalfsfond 1 st sjalotje 1 wit van prei 1 st wortel 1 teentje look en 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm 200 gr oesterzwammen 200 gr eekhoorntjesbrood 200 cantharellen 200 gr hoorn des overvloeds 1 dl kalfsjus 2 st sjalotte... bekijk recept »
15 gram gedroogde shiltake 15 gram gedroogde Eekhoorntjesbrood, 250 gram kastanje-champignons 2 eetl olijfolie 2 eetl gehakte knoflook 1/2 eetl zout 1/2 theel gemalen zwarte peper 2 eetl droge sherry, 1 eetl cognac 2 eetl sojasaus 1 theel suike... bekijk recept »
- 400 gr risottorijst (CarnaroliVialone Nano of Arborio) - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerstmaar andere soorten mag ook) - 85 gr boter - 1 grote uiin ringen - 1 sjalotjefijngesn... bekijk recept »
20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst ?dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4 ? dl groentebouillon (van ... bekijk recept »
300 gr risottorijst300 gr paddestoelen(eekhoorntjesbrood,oesterzwammen, cantharellen,enz.) 1 blokje kippenbouillon opgeslost in 1 ltr water,1 knoflookteentje1 ui2dl witte wijn3 eetl olijfolie60 gr geraspe parmezaanse kaas4 eetl gehakte basilicum,zout... bekijk recept »
25 gram gedroogde cepes ( eekhoorntjesbrood verkrijgbaar bij de supermarkt ), 125 gram kastanjechampignons, 1 flesje maggi basis voor champignonsoep, 1 pakje maggi soepenbinder, 1 dl slagroom, 1 eetlepel fijngehakte peterselie. Bereidingswijze Was de... bekijk recept »
200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. versegeschaa... bekijk recept »