Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Truffelrisotto Met Ganzenlever En Versgeschaafde Truffel

200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. versegeschaa... bekijk recept »

Gevulde Fazant Of Eend

Per ! fazant of eend75 gram spekblokjes ,1 bakje champions/kastanje champ. of eekhoorntjesbrood / 1 goudreinet 4 ontbijtspekplakken / roomboter en of bleuband marg./ 1 ui niet te klein / twee tomaten / 2 kruidnageltjes /1 knoflook teentje/fond 2 deci... bekijk recept »

Tagliatelle Met Wilde Paddestoelen

- 300 gr gedroogde tagliatelle - 400 gr wilde paddestoelen - 100 gr zwarte olijven - 3? el olijfolie extra vergine - 100 gr (hoeve)boter op kamertemperartuur - 4 teentjes knoflook - 2 takjes verse peterselie - parmezaanse kaas - zout - peper eekhoo... bekijk recept »

Chiken For A King

50 gram boter. 1 kilo kipfilet in stukjes gesneden. 1 ui in kleine stukjes gehakt. 125 gram kleine champignons of eekhoorntjesbrood in plakjes. 1 kleine groene en 1 kleine rode paprika in kleine stukjes. 125 ml slagroom. peterselie fijngehakt. Voor ... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen En Herfstsla

20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijvchampignonshiitakecanthareleekhoorntjesbroodoesterzwam)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 3/4 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 41/2 dl groentebouillon (van table... bekijk recept »

Roerei Met Wilde Kampernoelies

8 dagverse eieren, 200 g boter, 200 g wilde kampernoelies zoals eekhoorntjesbrood, 1 sjalot, enkele plukjes platte peterselie, een scheutje arachide olie, magere braadjus, peper en zout Bereidingswijze De kampernoelies kuisen en borstelensnijden en k... bekijk recept »

Salade Van Verse Paddestoelen

300 g verse gemengde paddestoelen (bijv. eekhoorntjesbroodchampignonsevt. een paar cantharellen)1 citroen (sap)1 bosje peterselie1 eierdooier1 teentje knoflook100 ml olijfoliezoutversgemalen peper Voorbereiding De paddestoelen met keukenpapier schoon... bekijk recept »

Pasta Met Champignons En Gorgonzola Met Pasta

250 gr champignons (girollescèpes,kastanjechampignons250 gr gorgonzola,2à3 el light room1 el geroosterde pijnboompittenolijfolie,sjalotten versnipperd1 lookteentjezout en rood pepertje,peterselie Borstel de champignons af en snij ze in gr... bekijk recept »

Paddestoelensoep

25 gram gedroogde cepes (eekhoorntjesbrood)125 gram kastanjechampignons1 flesje maggi basis voor champignonsoep1 pakje maggi soepenbinder1 dl slagroom 1 el peterselie. Bereidingswijze Was de gedroogde paddestoelen onder stromend water. Doe de paddest... bekijk recept »

Paddestoelrisotto Met Mascarpone En Hazelnoten

Voor de bouillon: 1 ui1 wortel1 prei2 stengels selderij knoflook1 laurierblaadje 1 takje rozemarijnzwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie50 g boter 1 rode ui... bekijk recept »

Pagina 21 van 27