261 recepten met eekhoorntjesbrood
Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer25 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 2 eetlepels olijfolie of truffelolie 1 uigesnipperd 1 teentje knoflookgeperst 250 gram gemengde paddenstoelenschoongeveegd en in stukken blaadjes van 4 takjes tijm zout en versgemalen peper ½ eetle... bekijk recept »
300 g rijst, 300 g paddestoelen (eekhoorntjesbrood,oesterzwammen,cantharellen etc.), 1 blokje kippenbouillon opgelost in 1 liter water, 1 knoflookteentje, 1 ui, 2 dl witte wijn , 3 el olijfolie, 60 g geraspte parmezaanse kaas, 4 el gehakte basilicum,... bekijk recept »
20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijvchampignonshiitakecanthareleekhoorntjesbroodoesterzwam)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 3/4 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 41/2 dl groentebouillon (van table... bekijk recept »
10 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) circa 1 l bouillon van groentetablet of kruidenzakje 1 el ongezouten boter 1 ui fijngesneden zout en peper 225 gram kastanjechampignons in plakjes 300 g arboriorijst 8 dl chardonnay wijn 150 g gedo... bekijk recept »
25 gram gedroogde crepes [eekhoorntjesbrood]verkrijgbaar bij de supermarkt 125 gram kastanjechampignons 1 flesje Maggi Basis voor champignonsoep 1 pakje Maggi Soepenbinder 1 dl slagroom 1eetlepel fijngehakte peterselie Hulpmiddelen Kom zeef scherp ... bekijk recept »
25 gram gedroogde cepes (eekhoorntjesbroodverkrijgbaar bij supermarkt)125 gram kastanjechampignons1 flesje Maggi Basis voor Champignonsoep1 pakje Maggi Soepenbinder1 dl. slagroom1 el. fijngehakte peterselie Bereidingswijze Was de gedroogde paddestoel... bekijk recept »
25 gram gedroogde cepes (eekhoorntjesbrood)125 gram kastanjechampignons1 flesje maggi basis voor champignonsoep1 pakje maggi soepenbinder1 dl slagroom 1 el peterselie. Bereidingswijze Was de gedroogde paddestoelen onder stromend water. Doe de paddest... bekijk recept »
Voor de bouillon: 1 ui1 wortel1 prei2 stengels selderij knoflook1 laurierblaadje 1 takje rozemarijnzwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie50 g boter 1 rode ui... bekijk recept »
20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 1/2 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4,5 dl groentebouillon (... bekijk recept »
Voor de bouillon: 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 2 stengels selderij knoflook, 1 laurierblaadje 1 takje rozemarijn, zwarte peperkorrels 20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) Voor de risotto: 250 g oesterzwammen 250 g shii-takes 1 el olijfolie, 50 g bot... bekijk recept »