Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Rundercarpaccio In Kruidenmantel

200 g runderlende3 bosjes verse kruidenmiddelscherpe mosterd150 g eekhoorntjesbrood? bosje basilicum100 g Old Amsterdam8 el olijfoliezoutpeper Hulpmiddelen Meskoekenpanvershoudfoliespatelkwastjeelectrisch mes Hulpmiddelen - Meskoekenpanvershoudfoli... bekijk recept »

Reerug met witloof en wafelaardappeltjes

Voor 4 personen: 500 g reefilet (rug) 4 witloofstronken 4 grote aardappelen 150 g eekhoorntjesbrood teentje look 2 eetlepels Xérèsazijn 1 eetlepel suiker 1/2 koffielepel peperkorrels 100 g boter peper en zout Voor de saus: 100 g Parijse champignons, ... bekijk recept »

Risotto met bospaddestoelen

Voor 4 personen: sjalot 200 gr risottorijst 2 eetlepels madera 2 eetlepels cognac 4 dl kippenbouillon 1 dl paddestoelenjus 400 gr bospaddestoelen (bv. cantharellen, beukenzwammetjes, eekhoorntjesbrood, kastanjepaddestoel en hoorn des overvloed) zout ... bekijk recept »

Paddestoelen Met Gerstsoep

25-40 g gedroogd eekhoorntjesbrood3 l (of meer) water of bouillon2 kleine wortelen2 kleine raapjes2 kleine uien2 middelgrote aardappelen2 stengels bleekselderij en selderijblad125 g parelgerstzout en peper Bereidingswijze Week het eekhoorntjesbrood 1... bekijk recept »

Champignontaart met parmezaankorst

Voor de parmezaankorst:100 g boter50 g room50 g parmezaan150 g bloem1 theelepel gist1 snuifje zout Voor de vulling:30 g gedroogd eekhoorntjesbrood30 g boter1 ui, gepeld en gehakt 1 teentje look, gepeld en gehakt300 g champignonmengeling (portobello, ... bekijk recept »

Risotto Met Rode Wijn

2 kopjes rijst (arborio) 250 g champignons 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 ui 1 teentje knoflook 1/3 liter rode wijn van goede kwaliteit, 1 liter kip of rundbouillon 3 el gehakte platte peterselie 50 g boter 100 g versgeraspte parmezaan Bak de scho... bekijk recept »

Kalfsleverbroodje als amuse

Voor het broodje: 250 g kalfslever 100 g vers vetspek mascarpone 80 g in crème fraîche geweekt broodkruim 1 ei 7 g zout, beetje peper en nootmuskaat 1 eiwit 1 dl room sjalot kalfjus knolselderij Voor de gecarameliseerde kalfszwezerik: 100 g gekookte ... bekijk recept »

STEINPILZE

500 GR. EEKHOORNTJESBROOD SJALOTJES BOTER 2 TOMATEN WITTE WIJN BRUIN VAN JUS MAAK DE PADDESTOELEN SCHOON, WAS ZE EN SNIJ ZE IN STUKJES. SNIPPER EEN PAAR SJALOTJES EN FRUIT DIE LICHTBRUIN IN DRIE EL. BOTER. VOEG HET EEKHOORNTJESBROOD, DE IN SCHIJVEN G... bekijk recept »

Couscous Met Pompoen En Paddestoelen

50 gram blanke amandelen 300 gram voorbewerkte couscous 75 gram gele rozijnen 2 eetlepels zonnebloemolie 1 teentje (verse) knoflookgeperst 3 eetlepels fijngesneden verse rozemarijnnaaldjes 400 grampompoenvruchtvleesin blokjes 2 dl groentebouil... bekijk recept »

Lamsstoofschotel Met Paddestoelen

15 g gedroogde paddestoelen 1/2 dl olijfolie 750 g lamsschouderontbeendin grote stukken 5 sjalotjesgehalveerd 20 g boter 250 g eekhoorntjesbrood of kastanjechampignonsin grove stukken 500 g vastkokende aardappelenin parten 1 laurierblaadje 1 flinke t... bekijk recept »

Pagina 11 van 27