Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

ballotin van zeetong, groene kool

1/2 kg tongilets, gefileerd groene kool beukenzwam lardo di collonato groene sla 350 g vastkokende aardappelen (nicola) 100 cl melk 35 g boter 50 cl kookvocht van de aardappel espuma fles 2 gaspatronen peper zout sjalot eekhoorntjesbrood rode wi... bekijk recept »

Paddenstoelen Risotto Met Coquilles

Paddenstoelenrisotto 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 sjalot een scheut olijfolie 250 g risottorijst 50 ml witte wijn 750 ml kippen- of groentenbouillon 50 ml slagroom 250 g kastanjechampignons zoutversgemalen peper 50 g geraspte overjarige kaas Coq... bekijk recept »

Champignontaart met parmezaankorst

Voor de parmezaankorst:100 g boter50 g room50 g parmezaan150 g bloem1 theelepel gist1 snuifje zout Voor de vulling:30 g gedroogd eekhoorntjesbrood30 g boter1 ui, gepeld en gehakt 1 teentje look, gepeld en gehakt300 g champignonmengeling (portobello, ... bekijk recept »

TAGLIATELLA MET CHAMPIGNONSAUS.

25 gram gedroogde eekhoorntjes-brood 400 gram champignons in stukjes 1 tn knoflook 50 gram pancetta 4 bosuitjes 400 gram tagliatella 2 eetl olijfolie 3 eetl creme fraiche 75 gram Parmezaanse kaas 1. Week het eekhoorntjesbrood 10 minuten in 50 ml w... bekijk recept »

Wilde Paddestoelensoep

25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 2 el olijfolie 1 el boter 2 preitjesin dunne ringen 2 sjalotjesfijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 250 gram wilde paddestoelen 1,25 dl groentebouillon 1/2 tl gedroogde tijm 1,5 dl creme fraiche zout en versgemal... bekijk recept »

Risotto met bospaddestoelen

Voor 4 personen: sjalot 200 gr risottorijst 2 eetlepels madera 2 eetlepels cognac 4 dl kippenbouillon 1 dl paddestoelenjus 400 gr bospaddestoelen (bv. cantharellen, beukenzwammetjes, eekhoorntjesbrood, kastanjepaddestoel en hoorn des overvloed) zout ... bekijk recept »

Zuurkool Op Poolse Wijze

-100 g pruimen -15 cl madera -2 blaadjes laurier -250 g varkenshaasjes -10 jeneverbessen -1 eetlepel tarwebloem -1000 g rauwe zuurkool -30 g gedroogd eekhoorntjesbrood -250 g runderstoofvlees -400 g Poolse worst (lookworst) -200 g verse worst -1 thee... bekijk recept »

Pasta in vegetarische paprikasaus met eekhoorntjes

Voor 4 personen: 300 g quornblokjes (diepvries) 400 g farfalle 1 kg tomaten 40 g eekhoorntjesbrood (gedroogde champignons) 300 g paprikamix (diepvries) 1 ui 2 eetl. olijfolie +/- 15 blaadjes basilicum paprikapoeder cayennepeper peper en zoutLaat het ... bekijk recept »

Reerug met witloof en wafelaardappeltjes

Voor 4 personen: 500 g reefilet (rug) 4 witloofstronken 4 grote aardappelen 150 g eekhoorntjesbrood teentje look 2 eetlepels Xérèsazijn 1 eetlepel suiker 1/2 koffielepel peperkorrels 100 g boter peper en zout Voor de saus: 100 g Parijse champignons, ... bekijk recept »

Cantharellensoep

1 sjalotje1/2 teentje knoflook150 gr cantharellen175 gr aardappels15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood6 dl runderbouillon1 el olijfolie0,25 dl witte wijn2 takjes tijm1 eierdooier0,8 dl room4 plakjes bladerdeegpeperzout. Verhit de olie en fruit de sjalot,... bekijk recept »

Pagina 10 van 27