261 recepten met eekhoorntjesbrood
Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer15 g gedroogde paddestoelen 1/2 dl olijfolie 750 g lamsschouderontbeendin grote stukken 5 sjalotjesgehalveerd 20 g boter 250 g eekhoorntjesbrood of kastanjechampignonsin grove stukken 500 g vastkokende aardappelenin parten 1 laurierblaadje 1 flinke t... bekijk recept »
250 gram eekhoorntjesbrood 250 gram parijse champignons 2 sjalotten 1 kipbouillionblokje 6 porties kiri kaasjes 1 toef kervel 2 soeplepels olijfolie peper en zout 1 liter water1. Snipper de sjalotten en snij de champignons in schijfjes, stoof de ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg hindenragout 4 dl wildfond (bokaal) 2 wortels 2 takken selder 1 sjalot 1 eetl. perensiroop 3 eetl. boter peper en zout Voor de marinade: 7 dl rode wijn 1 grote wortel 1 dikke ui 1 teentje knoflook --kruiden: 2 blaad... bekijk recept »
50 gr. Gedroogd eekhoorntjesbrood (Porcini) Albert Hein 1 sjalot Een scheut olijfolie 250 gr. Risottorijst 50 ml. Witte wijn (droog) 1 liter bouillon van 2 tabletten bospaddenstoelenbouillon Albert Hein... bekijk recept »
3 stuks eendenborstfilet -2 tenen knoflookgepelde -0.5 glas waterwarm -KruidenProvencaalse -Zout -Peper Bereidingswijze Verwijder met een scherp mes alle vet van een van de eendenborsten. Bestrooi de borsten met zoutpeper en Provencaalse kruiden... bekijk recept »
200 gram Risotto-rijst 1 kleine ui in ringen 150 gram eekhoorntjesbrood (Funghi Porcini) 50 gram boter 1 liter kippenbouillon 30 gram geraspte parmesaanse kaas Paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden. Breng de bouillon zachtjes aan de kook. On... bekijk recept »
300 gram risotto 250 gram eekhoorntjesbrood 1 stuk(s) sjalotje 1 beker(s) witte wijn 1 liter wildbouillon (wildfond gemengd met water) 1 pakje(s) saffraan 100 gram overjarige Beemster kaas 1 pakje(s) kookroom (ongezoet) 1 potje(s) truffeltapenade 2 s... bekijk recept »
15 gr gedroogde porcini (of eekhoorntjesbrood)1 a 2 sjalotjes2 knoflookteentjes250 gr kastanjechampignonsca. 0,5 liter groentenbouillon2 eetl. olijfolie150 gr risotto rijst1 eetl. verse tijm2 eetl. verse peterseliezoutversgemalen peper50 gr versgeras... bekijk recept »
Scheut olijfolie 200 gram Arborio rijst 1 dl droge witte wijn 800 ml groentebouillonvan een blokjeliefst van porcini (eekhoorntjesbrood) 150 gram gemengde paddestoelen (o.a. kastanjechampignons) 10 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 20 jumbo ... bekijk recept »
250 gram eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen of een ander paddenstoelensoort dat ook rauw kan worden gegeten 5 sjalotten Platte peterselie Takje tijm Takje rozemarijn Pakje (Soya-) room 2 eetlepels noten- of olijfolie 2 theelepels poeder v... bekijk recept »