261 recepten met eekhoorntjesbrood
Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meervoor 4 personen: 60 g trompettes de mort (hoorn des overvloeds) 250 g cantharellen 250 g eekhoorntjesbrood 1 bosje peterselie 2 teentjes look 2 eetlepels olijfolie 25 g boter 4 jeneverbessen 2 mespunten zeer grof gemalen peperkorrels 12 ribstukjes va... bekijk recept »
Voor zes personen 1 kg ontbeende everzwijnschouder 2 uien 3 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel bloem 1 theelepel speculaaskruiden 1 eetlepel bouillonpoeder 70 g boter 1 liter côtes du rhône 500 g eekhoorntjesbrood 300 g cantharellen 300 g kasta... bekijk recept »
Voor 4 personen: Twee dubbele kipfilets 250 gram champignons 200 gram cantharellen of eekhoorntjesbrood 3 dl kippenbouillon 3 dl room 2 dl Noilly Prat roomboter twee eetlepels gehakte peterselie een teen knoflook fijngehakt verse peper en zout cayenn... bekijk recept »
3 eendenborstfilets - 2 tenen gepelde knoflook - 1/2 glas warm water - Provencaalse kruiden - zout en peper Bereidingswijze Verwijder met een scherp mes alle vet van een van de eendenborsten. Bestrooi de borsten met zoutpeper en Provencaalse kruiden... bekijk recept »
1.2 kg. lamsribstuk -3 el. olijfolie -1 el. boter -3 dl. lamsfond -40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogdgeweekt -2 el. cr-eme fraiche -1 el. ro-om -100 gr. courgette -50 gr. bleekselderij -50 gr. paprikarode -50 gr. wortel -25 gr. olijfzwartezo... bekijk recept »
Ingredienten 1.2 kilogram Lamsribstukken 3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Boter 3 deciliter Lamsfond 40 gram Eekhoorntjesbroodgedroogdgeweekt 2 eetlepels Creme fraiche 1 eetlepel Room 100 gram Courgettes 50 gram Bleekselderij 50 gram Paprika... bekijk recept »
25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 2 el olijfolie 15 gram boter 2 preienin dunne ringen gesneden 2 sjalotjesfijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 225 gram verse (wilde) paddestoelen ca. 1,25 ltr runderbouillon 1/2 tl gedroogde tijm 1,5 dl slagroom ... bekijk recept »
2 el gedroogd eekhoorntjesbrood - 15 cl heet water - 500 gr mager rundsgehakt (tartaar) - 2 teentjes knoflookfijngehakt - 4 el fijngehakte peterselie - 3 el fijngesnipperde basilicum (de blaadjes op elkaar leggenoprollen zoals een sigaar en in fijne ... bekijk recept »
50 gr. blanke amandelen 300 gr. couscous 75 gr. rozijnen 400 gr. pompoenvruchtvleesin blokjes 2 el olie 1 teentje knoflook rozemarijn 2 dl. groentebouillon 250 gr. eekhoorntjesbrood 200 gr. bundelzwammen 1 el tahinpasta (sesampastapot) 8 (Romeinse) s... bekijk recept »
2 patrijzenongeveer 450 gram per stuk 150 gram sjalotten 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels elk met fijngehakte wortelspreiselderie 2 eetlepels eekhoorntjesbroodfijngehakt 1 eetlepel tomatenpuree 250 ml kippenbouillon 200 ml rode wijn 3 takjes tijm zo... bekijk recept »