Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Kalfsgebraad Op Portugese Wijze

800 gr. Kalfsgebraad (schoudermuis) 100 gr. kastanje champignons 50 gr. kleine cantharellen 40 gr. boter 1,5 dl. Kalfsfonds 4 cl. Madera ? dl. Room 4 cl. Olijfolie 1 mespuntje nootmuskaat zout /peper Borstel de kastanjechampignons schoon en ... bekijk recept »

Cantharellensoep

1 sjalotje1/2 teentje knoflook150 gr cantharellen175 gr aardappels15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood6 dl runderbouillon1 el olijfolie0,25 dl witte wijn2 takjes tijm1 eierdooier0,8 dl room4 plakjes bladerdeegpeperzout. Verhit de olie en fruit de sjalot,... bekijk recept »

Hamburger met groentemix

25 g broodkruim400 g rundergehakt150 g spekreepjes2 tomaten200 g sluimerwten150 g cantharellen3 lente-uien1 eiolie2 takjes peterselie1 teentje knoflookzoutpeper1. Blancheer de sluimererwten 4 minuten in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij ... bekijk recept »

Speksalade met gepocheerd eitje

8 plakjes ontbijtspek0.5 kropsla100 g rucola200 g cantharellen4 eieren0.5 kl citroensap3 el ciderazijnzonnebloemoliepeperzout1. Spoel de sla en de rucola. Laat uitlekken. Maak de cantharellen schoon en roerbak ze in 2 el olie. Besprenkel met citroens... bekijk recept »

Rollade van varkensgebraad

1 kg varkensgebraad150 g ontbijtspek (in reepjes)1 gele paprika2 uien200 g cantharellen100 g gedroogde cranberry's1 ei (losgeklopt)2 el citroensap4 el paneermeel1 kl honingsnuifje chilipoederhandvol tuinkruiden (verse)zonnebloemoliepeperzout1. Verwar... bekijk recept »

Snoekbaars in papillot

6 snoekbaarsfilets0.25 witte kool2 wortelen1 ui (grote)350 g cantharellen6 plakjes rauwe ham2 el olijfolie1 el notenoliepeperzout1. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Snij de wittekool fijn. Pel en snipper de ui. Blancheer de worteltjes ... bekijk recept »

Cantharelsouffleetjes met hazelnoten

1 sjalotje 2 teentjes knoflook 25 g geroosterde hazelnoten 200 g verse cantharellen 2 el Solo Vloeibare margarine 0.5 tl gedroogde of verse tijm peper, zout 4 eieren 1 zakje Knorr kant en klare Pepersaus met cognac (200 ml) 1 el maïzena Extra:... bekijk recept »

Zalmfilet in een briochejasje

4 zalmfilets (elk ongeveer 150 g)500 g brioche (brood, ongesneden)1 witte spitskool250 g cantharellen1.5 dl room ( extra voor de plakjes brood)0.5 dl witte wijnboterolijfolienootmuskaat1 bosje bladpeterseliepeperzout1. Snij de spitskool in brede repe... bekijk recept »

Sint-jakobsvruchten met zwarte pens

12 sint-jakobsvruchten2 zwarte pensen250 g cantharellen1 sjalot300 ml roomtoastbrood300 ml visfond100 ml droge, witte wijn2 steranijs (peultjes)boterolijfoliepeperzoutSausbinder1. Snipper het sjalotje fijn. Fruit het aan, met de steranijs, in een klo... bekijk recept »

Paddenstoelen in brickdeeg

250 g paddenstoelen100 g cantharellen4 brickvellenverse koriander (of peterselie)2 teentjes knoflook4 eieren1 el boteroliepeperzout1. Borstel de paddenstoelen en de cantharellen schoon. Snij ze in stukken. Stoof ze gaar in een klontje boter... bekijk recept »

Pagina 14 van 36