358 recepten met cantharellen
 Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer
 Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer2-3 el olijfolie 125 g verse cantharellenin stukjes zout peper 50 g boter 2 sjalotjesfijngesneden 250-300 g arboriorijst 1 1/2 dl droge witte wijn 1-1 1/2 l kokende groentebouillon 50-100 g verkruimelde verse geitenkaas 75-125 g kleine rucolablaadjes... bekijk recept »
Voor 4 personen: Voor de kwartels: 8 kwartels 50 gram spek in blokjes 100 gram kipgehakt 2 eetlepels gehakte noten 2 eetlepels gewelde rozijnen 2 theelepels tijm zout peper binddraad fijngesneden ui en wortel droge witte wijn boter Voor de saus: 300 ... bekijk recept »
4-6 plakjes diepvries bladerdeeg1 sjalotje175gr grotchampignons,1teentje knoflook2el boter of margarine1flesje maggie basis voor champignoncremesoep1takje tijm,0,5dl sherry en eierdooier. Bereidingswijze Verwarm de oven op 200graden. Ontdooi het blad... bekijk recept »
Voor 2 potten a 500 gram: 1,5 kilo zeer verse paddestoelen bijvoorbeeld een mengsel van porcinieekhoorntjesbroodhoningzwamcantharellenshii-takes en kastanjechampignons 1 liter witte wijnazijn 5 dl water 20 zwarte peperkorrels 10 laurierblaades ... bekijk recept »
750 gram (kastanje)champignons en/of andere paddestoelen zoals cantharellen 2 eetl. olijfolie 25 gram boter 2 eetl. gesnipperde sjalotjes 1 theel. ragfijn gehakte knoflookteentjes 1 takje verse tijm 1 klein laurierblad 4 dl stevige rode wijnzoals Ros... bekijk recept »
1 zwartpootkip (1,5 kg)200 g spinazie160 g pastinaak200 g sjalot (fijn gesnipperd)1 kg blauwe pruimen0.5 kg appel (in klein stukjes)80 g dooierzwammen (schoongeborsteld)80 g cantharellen (schoongeborsteld)25 cl rode wijnazijn4 plakjes Lardo di colonn... bekijk recept »
Voor 8 personen: 500 gr pastameel (semola di grano duro, fijn gemalen); 5 eieren; roomboter; olijfolie met porcini; 800 gr gemengde wilde paddenstoelen (ik gebruikte cantharellen, shii take, pieds de mouton, nordic oesterzwammen en pholiote, maar and... bekijk recept »
300 g kalfszwezerik1 theel.citroensap10 g gedroogde morieljes20 slieraspergeszout,peper50 g shii-take75 g oesterzwam10 g truffel8 cantharellen of andre paddestoelen20 g glace de viandebloem25 g boter1 dl. kalfsbouillon1 theel. aardappelzetmeel1 theel... bekijk recept »