Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Gevulde kalfsrolletjes met paddestoelen

4 dunne kalfsschnitzels van elk circa 125 g; ram wat peper en zout 125 gram verse roomkaas 2 eetlepels gedroogde en fijngesneden tomaten 1 eetlepel fijngesneden kappertjes handjevol peterselieblaadjes 4 plakken rauwe ham 4 eetlepels olijfolie 3 sja... bekijk recept »

Fazant met Ardennerham

1 fazant van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pate 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige vet van d... bekijk recept »

Parelhoen met Ardennerham

1 parelhoen van ca. 1 kg Versgemalen peper Zout 125 gr boter 2 plakken vers spek 50 gr Ardennerham 10 jeneverbessen 3 dl wildbouillon 2 dl rode wijn 1/2 dl gin 20 gr bloem 50 gr fijne pat‚ 1/2 dl koffieroom Verwijder het eventueel overtollige ... bekijk recept »

Kalfslapje in notenkorst

4 kalfslappen1 kg aardappelen200 g walnoten80 g kastanjes (gepeld)30 g paneermeel2 el bloem1 ei (losgeklopt)1 kg paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen)2 teentjes knoflook1 el bladpeterselie2 takjes tijmbotermelknootmuskaatpeperzout1. Schil de aa... bekijk recept »

Kalfsfilet met lentegroenten

600 g kalfsfilet1 l groentebouillon6 takjes tijm0.5 bosje peterselie0.5 bosje basilicum6 takjes dragon4 takjes rozemarijn1 bol knoflook4 kruidnagels10 zwarte peperbollen10 jeneverbessen20 korianderzaden400 g snijbonen300 g cantharellen4 sjalotten50 g... bekijk recept »

Duif Met Paddestoelen In Rode Portsaus

8 duivenborst filets van 75 gram 35 gr roomboter 150 cc rode port 150 cc rode wijn 1 el bruine basterd suiker 200 cc vlees of wildbouillon (Uit pot of van blokje) 75 gr cantharellen 75 gr oesterzwammen 75 gr Shii-takes 75 gr kastanjechampignons 75 g... bekijk recept »

Paddestoelen In Filodeeg

50 gr witte champignons - 50 gr kastanje champignons - 50 gr schapevoetjes - 50 gr cantharellen - 1 vel fillodeeg - 0,5 courgette - 2 vleestomaten - 8 blaadjes basilicum - 10 gr verse gember - 4 eetlepels olie - 2 dl room - peper - zout Verwarm de ov... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Gestoofd Tam Konijn

4 (tamme) konijneboutenpeper&zout,2 el bloem100 gr boter3 uien (in halve ringen)2 tenen knoflook (gesnipperd)3 laurierblaadjes3 takken tijm1 tl jeneverbesjes3.5 dl wildfond1.5 dl droge witte wijn. Hulpmiddelen Braadpanzeef. Hulpmiddelen - Braadpanze... bekijk recept »

Tagliatelle Met Wilde Paddestoelen

- 300 gr gedroogde tagliatelle - 400 gr wilde paddestoelen - 100 gr zwarte olijven - 3? el olijfolie extra vergine - 100 gr (hoeve)boter op kamertemperartuur - 4 teentjes knoflook - 2 takjes verse peterselie - parmezaanse kaas - zout - peper eekhoo... bekijk recept »

Pasteitje Met Gemengde Paddestoelen

7 plakjes roomboter diepvriesbladerdeeg1 ei200 gr kastanje champignons150 gr shii take150 gr cantharellen150 gr oesterzwammenstukje gemberwortel van 2 cm2 el boter2 teentjes knoflook1/2 el japanse sojasaus1 el medium sherry1 el maizenaversgemalen zwa... bekijk recept »

Pagina 32 van 36