358 recepten met cantharellen
Voor 4 personen: 2 kooieenden 1 plak filodeeg 80 g Pata Negrahamplakjes 400 g witlofstronkjes 3 dl wilde-eendenfond 150 g cantharellen 50 g boterblokjesstoof de eendenboutjes gaar in de wilde-eendenfond.Haal de witlofstronkjes los en blancheer deze. ... bekijk recept »
Nodig: 2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 gram gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn peper en zout 100 gram cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterseliePel en ... bekijk recept »
Vinaigrette: Kwart liter olijfolie, Knoflookteen in plakjes gesneden en dan met een vork in zout fijngeprakt, 8 eetlepels sherryazijn, Koffielepel Dijonmosterd 2 Koffielepels lavendelhoning Peper, zout. Het kan natuurlijk ook nog veel mooier! De olij... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 hoevekip 4 wortelen 6 kleine preien 2 courgettes 1 ui 1 kruidnagel 1 kruidentuiltje 20 gram truffel 300 gram cantharellen 1 koffielepel olijfolie 2 eierdooiers 1 klein glas portwijn 1 eetlepel slagroom zout peperVersnij de kip in s... bekijk recept »
12 jakobsschelpen 750 gram groene asperges 500 gram mosselen 100 gram cantharellen Voor de saus: 2 a 3 sjalotten 2 dl witte wijnazijn 2 dl droge witte wijn 200 gr roomboter Bereidingswijze Kook de mosselen op traditionele wijze en laat ze afkoelen. K... bekijk recept »
1.Kg.Cantharelle(schoon) 5.Sjalotjes(of kleine uien) 2.5 Litr. Groentenbouilon 0.5 Dec.L. Madera/stukje boter Worchestershire saus 3.Eierdooiers 1.Tl.Thijm/Oregana/Salie Peper en zout naar smaak 20 Pl. Bladerdeeg Bereidingswijze Cantharellen in stukj... bekijk recept »
700 g grietfilet1 stuk oudbakken brood (zonder korst)300 g cantharellen30 g hazelnotenolijfolie2 knoflookteentjes0.5 bosje peterselie1 sjalotpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak de cantharellen schoon. Hak 1/3 ervan grof, bewaar de... bekijk recept »
1 stokbrood400 g cantharellenroquefortolijfolie2 teentjes knoflook1 sjalotbladpeterselie1. Halveer een klein stokbrood en snij het doormidden. Snipper intussen een knoflookteentje en sjalotje. Hak de bladpeterselie. Verwarm de oven voor op 180&... bekijk recept »
500 g cantharellen1 ui1 teen knoflook0.5 bosje gehakt peterselie50 ml witte wijn700 ml groentebouillon75 ml zure roomboternootmuskaatpeperzout1. Maak de cantharellen schoon, snij grotere exemplaren in stukken. 2. Pel en snipper de ui en de knoflook. ... bekijk recept »
70 gram boter1 middelgrote ui,ca. 75 gram gedroogde paddestoelen zoals cantharellenevt. een half bakje verse champignons200 gram risottorijstca. 600 ml. kippe- of groente bouillon (tablet)klontje boter100 gram verse parmezaanse kaas. Snij de ui fijn ... bekijk recept »