Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Wilde-kooieendfilet met een strudel van Pata Negra

Voor 4 personen: 2 kooieenden 1 plak filodeeg 80 g Pata Negrahamplakjes 400 g witlofstronkjes 3 dl wilde-eendenfond 150 g cantharellen 50 g boterblokjesstoof de eendenboutjes gaar in de wilde-eendenfond.Haal de witlofstronkjes los en blancheer deze. ... bekijk recept »

Pittige paddestoelenbouillon

Nodig: 2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 gram gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn peper en zout 100 gram cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterseliePel en ... bekijk recept »

Herfstsalade met paddestoelen

Vinaigrette: Kwart liter olijfolie, Knoflookteen in plakjes gesneden en dan met een vork in zout fijngeprakt, 8 eetlepels sherryazijn, Koffielepel Dijonmosterd 2 Koffielepels lavendelhoning Peper, zout. Het kan natuurlijk ook nog veel mooier! De olij... bekijk recept »

Stoofpotje van hoevekip

Voor 4 personen: 1 hoevekip 4 wortelen 6 kleine preien 2 courgettes 1 ui 1 kruidnagel 1 kruidentuiltje 20 gram truffel 300 gram cantharellen 1 koffielepel olijfolie 2 eierdooiers 1 klein glas portwijn 1 eetlepel slagroom zout peperVersnij de kip in s... bekijk recept »

Lauwwarme Salade Van Jakobsschelpen, Gekookte Mosselen

12 jakobsschelpen 750 gram groene asperges 500 gram mosselen 100 gram cantharellen Voor de saus: 2 a 3 sjalotten 2 dl witte wijnazijn 2 dl droge witte wijn 200 gr roomboter Bereidingswijze Kook de mosselen op traditionele wijze en laat ze afkoelen. K... bekijk recept »

Heldere Cantharellensoep Met Bladerdeeg

1.Kg.Cantharelle(schoon) 5.Sjalotjes(of kleine uien) 2.5 Litr. Groentenbouilon 0.5 Dec.L. Madera/stukje boter Worchestershire saus 3.Eierdooiers 1.Tl.Thijm/Oregana/Salie Peper en zout naar smaak 20 Pl. Bladerdeeg Bereidingswijze Cantharellen in stukj... bekijk recept »

Griet met paddenstoelenkorstje

700 g grietfilet1 stuk oudbakken brood (zonder korst)300 g cantharellen30 g hazelnotenolijfolie2 knoflookteentjes0.5 bosje peterselie1 sjalotpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak de cantharellen schoon. Hak 1/3 ervan grof, bewaar de... bekijk recept »

Bruschetta met bospaddenstoelen en roquefort

1 stokbrood400 g cantharellenroquefortolijfolie2 teentjes knoflook1 sjalotbladpeterselie1. Halveer een klein stokbrood en snij het doormidden. Snipper intussen een knoflookteentje en  sjalotje. Hak de bladpeterselie. Verwarm de oven voor op 180&... bekijk recept »

Cantharellensoep met zure room

500 g cantharellen1 ui1 teen knoflook0.5 bosje gehakt peterselie50 ml witte wijn700 ml groentebouillon75 ml zure roomboternootmuskaatpeperzout1. Maak de cantharellen schoon, snij grotere exemplaren in stukken. 2. Pel en snipper de ui en de knoflook. ... bekijk recept »

Risotto Met Paddestoelen

70 gram boter1 middelgrote ui,ca. 75 gram gedroogde paddestoelen zoals cantharellenevt. een half bakje verse champignons200 gram risottorijstca. 600 ml. kippe- of groente bouillon (tablet)klontje boter100 gram verse parmezaanse kaas. Snij de ui fijn ... bekijk recept »

Pagina 12 van 36