Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Soep met cantharellen

800 g vastkokende aardappelen (in blokjes)400 g cantharellen1 stengel preiwit (in reepjes)800 ml runderbouillon3 el zonnebloemolieuit de molen peperzout2 el dille (fijngehakt)1. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in blokjes. Borstel de cantharell... bekijk recept »

Kalfskotelet met uitjes en cantharellen

0 krielaardappelen2 kalfskoteletten (met 2 ribben ipv 1)12 zilveruien400 g cantharellen120 ml groentebouillon4 el olijfolie50 g boter5 takjes tijm10 korianderzaden5 peperbollenuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aard... bekijk recept »

Preitaartjes met cantharellen

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)100 g spekreepjes200 g cantharellen1 prei (dikke)1 sjalot (gesnipperd)1 el bladpeterselie1 el bieslook (in ringetjes)3 eieren3 dl roomparmezaanolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C.Snipper de sjalot f... bekijk recept »

Sukadevlees Met Cantharellen Onder Bladerdeegdeksel

-600 gram sukadelapjes -zout -versgemalen peper -2 eetlepels boter -1 grote uigesnipperd -2 tenen knoflookgesnipperd -2 takjes tijm -1 stukje foelie -1 blaadje laurier -2 peperkorrels -3 dl rode wijn -200 gram cantharellen -6 plakjes bladerdeeg -1 ei... bekijk recept »

Gestoomde Kipfilet met paddestoelen en Noilly Prat

Voor 4 personen: Twee dubbele kipfilets 250 gram champignons 200 gram cantharellen of eekhoorntjesbrood 3 dl kippenbouillon 3 dl room 2 dl Noilly Prat roomboter twee eetlepels gehakte peterselie een teen knoflook fijngehakt verse peper en zout cayenn... bekijk recept »

Pittige paddestoelenbouillon (vegetarisch)

2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 gram gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn peper en zout 100 gram cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterseliePel en snipper... bekijk recept »

Pasteitjes Met Cantharel-Kaasragou

200 g cantharellen 60 g boter 50 g bloem 5 dl melk 2 bouillonblokjes 200 g rambol zoutpeper ? krop lollo rosso 12 mini pasteitjes of 4 pasteitjes Maak de cantharellen schoon met een doekje en snijd ze in stukken. Smoor de cantharellen 5 minut... bekijk recept »

Gemarineerde Varkenshaas Met Paddestoelenroomsaus

2 flinke varkenshaasjeszoutpeper21/2 dl rode wijn2 dl rode port5 jeneverbessengekneusd2 laurierblaadjes40 g boter2 dl wildfond1 dl slagroom250 g cantharellenkoude klontjes boter. Voorbereiding Varkenshaasjes inwrijven met zout en versgemalen peper. I... bekijk recept »

Pittige paddestoelenbouillon

2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 g gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn Peper Zout 100 g cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie Pel en snipper de sja... bekijk recept »

Risottotaartjes

75 g gedroogde morieljes 300 g cantharellen 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 2 lente-uitjes 7 el olijfolie 300 g risottorijst 1 dl droge witte wijn 7 1/2 dl kippenbouillon 25 g roomboter peperzout 25 g Parmezaanse kaas aan 1 stuk Verhit 2 el olie en b... bekijk recept »

Pagina 11 van 36