358 recepten met cantharellen
Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer1 truffel 1 vastkokende aardappel 100 gram cantharel 1 liter kippenbouillon 8 deciliter room 4 eetlepels mosterd 1 klont koude boter 4 takjes verse kervel zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbengen en de truffel hierin in ongeveer 15 mi... bekijk recept »
Voor de bouillon: 1 schenkel van ca. 400 g 2 dikke prei 1 winterwortel 2 grote uien 4 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 takjes kervel, 2 eetlepels gedroogd lavasblad Voor de soep: 250 g gehakt hoh Kopje gezouten roomboter 1 teen knoflook, 250 g witte... bekijk recept »
Voor 2 personen: 150 ml slagroom 150 ml droge witte wijn 3 teentjes knoflook, gekneusd en gepeld 2 - 3 takjes tijm 250 g tagliatelle 200 g cantharellen 25 g roomboter ongeveer 20 g zomertruffel of Parmezaanse kaasSchenk de slagroom en wijn in een ste... bekijk recept »
1 doosje grotchampignons 1 ons oesterzwammen 2 ons cantharellen 2 ons shi take 2 potten runderfond 1/4 slagroom 2 potten water 1 el boter peper uit de molen zout Voorbereiding Maak de paddestoelen schoon: Oesterzwammen voorzichtig schoonbo... bekijk recept »
400 g visfilet in blokjes 200 g champignons 100 g shii-takes 100 g hoornen des overvloeds 100 g cantharellen 8 sjalotjes 2 l visfumet 50 g boter 150 g gemalen Nazareth-kaas voor de saus: 1 1/2 dl pocheervocht 1 dl room 20 g boter 20 g bloem peper en ... bekijk recept »
1 sjalot 1 ei 200 gr. cantharel 0.1 l. slagroom 1 el. boter 1 el. cognac 4 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 tl. gedroogde tijm Zout Peper Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig. Bak de cantharellen al omscheppend mee tot het voc... bekijk recept »
-VOOR HET DEEG- 1flinke mespunt zeezout. -175 gram speltmeel of bloem. -85 gram boter. -3 soeplepels koud water. -VOOR DE VULLING- -250 gram soepvlees of kip. -Kruidige boullion(zelfgetrokken of een blokje). -1 theelepel peperkorrels. -1flinke ui. -4... bekijk recept »
150 gram cantharellen 250 gram kipfilet 2 eetlepels kippenbouillon 2 dl fond van kip 1 ei room 15 gram boter kervel peper en zout Cantharellen klein snijden en op kookplaat aanbakken. 2 eetlepels room, kippenbouillon, peper en zout toevoegen. Kort la... bekijk recept »
4 sneden mager spek Boter 150 gr cantharellen (hanekammen) 4 stukken ossehaas van 150 gr elk 2 gehakte sjalotjes 1 dl droge witte wijn 2.5 dl room 1 el gehakte bieslook 1 bosje waterkers Aardappelkroketjes Haal het zwoerd van het spek en snijd het i... bekijk recept »
600 g hertenfilet (gebraad)2 wortelen2 uien500 g savooikool2 peren (rijp)200 g cantharellen400 g veenbessen (vers)azijn (witte wijn)1 el tomatenpuree250 ml rode wijn100 ml droge, witte wijn300 ml wildfond12 jeneverbessen2 blaadjes laurier5 bolletjes ... bekijk recept »