358 recepten met cantharellen
Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer250 g paddenstoelen100 g cantharellen4 brickvellenverse koriander (of peterselie)2 teentjes knoflook4 eieren1 el boteroliepeperzout1. Borstel de paddenstoelen en de cantharellen schoon. Snij ze in stukken. Stoof ze gaar in een klontje boter... bekijk recept »
12 tongscharfilets 1/2 ossenstaart 3 uur gegaard in bouillon 1 sjalot fijngesneden 2 schorseneren geschild in blokjes 8 cantharellen 20 garnalen boter olijfolie peper en zout KORSTJE 100 g Oud Brugge kaas 90 g panko (japans paneermeel) COULIS VAN TUI... bekijk recept »
1 of 4 kreeften 500 gr champignons 4 el champagne of een redelijk alternatief zout 1 dl truffeljus 2 kleine stronken witlof boter 20 hele amandelschilfers olijfolie 200 gr cantharellen knoflook 1dl room 2 el gegrilde amandelolie 20 plakjes trufel ( n... bekijk recept »
400 g in blokjes gesneden wortelen300 g schoongemaakte boontjes in stukjes van 3 cm200 g bloemkool in roosjes10 g boter250 g schoongemaakte cantharellen1/2 bosje peterseliezoutpeper2 sneden wit brood zonder korst geweekt in 6 eetlepels melk3 eieren15... bekijk recept »
stukje van 50 g Parmezaanse kaas zout 4 groene lasagnevellen 150 gr oesterzwammen 250 gr grotchapignons 100 gr cantharellen 2 eetlepels droge witte wijn 2 1/2 eetlepel walnootolie ca. 1 theelepel zwarte en rode peper 75 gr waterkers keukenpapierBerei... bekijk recept »
voor 4 personen: 60 g trompettes de mort (hoorn des overvloeds) 250 g cantharellen 250 g eekhoorntjesbrood 1 bosje peterselie 2 teentjes look 2 eetlepels olijfolie 25 g boter 4 jeneverbessen 2 mespunten zeer grof gemalen peperkorrels 12 ribstukjes va... bekijk recept »
Voor 4 personen: sjalot 200 gr risottorijst 2 eetlepels madera 2 eetlepels cognac 4 dl kippenbouillon 1 dl paddestoelenjus 400 gr bospaddestoelen (bv. cantharellen, beukenzwammetjes, eekhoorntjesbrood, kastanjepaddestoel en hoorn des overvloed) zout ... bekijk recept »
Bereidingstijd: 30 minuten Nodig voor 4 personen: 2-3 el olijfolie 125 g verse cantharellen of champignons, in stukjes zout, peper 50 g boter of margarine 2 sjalotjes, fijngesneden 250-300 g arboriorijst (risottorijst) 1 1/2 dl droge witte wij... bekijk recept »
Voor zes personen 1 kg ontbeende everzwijnschouder 2 uien 3 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel bloem 1 theelepel speculaaskruiden 1 eetlepel bouillonpoeder 70 g boter 1 liter côtes du rhône 500 g eekhoorntjesbrood 300 g cantharellen 300 g kasta... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 g visfilet in blokjes 200 g champignons 100 g shii-takes 100 g hoornen des overvloeds 100 g cantharellen 8 sjalotjes 2 l visfumet 50 g boter 150 g gemalen Nazareth-kaas voor de saus: 1 1/2 dl pocheervocht 1 dl room 20 g boter 20 ... bekijk recept »