1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer250 g egg noodles (Go-Tan) 2 cm verse gember 1 bosuitje 2 el wokolie 300 g kalkoendijblokjes (AH puur&eerlijk scharrelvlees) 400 g Chinese wokgroente 200 g peultjes 150 ml Original Wok Black Bean (flesje 240 ml, Go-Tan)1.... bekijk recept »
250 g witte rijst (zak 1 kg) 1 schaal kipfilet ((380 g), in reepjes) 2 el olie 1 ui (in partjes) 1 pot Chinese zoetzure saus (535 g) 1 bakje taugé (125 g) 1 komkommer (in reepjes) 1 zakje bosui ((3 stu... bekijk recept »
4 el mayonaise 1 krop ijsbergsla 12 snoeptomaatjes 1 el olijfolie extra vierge 4 sneetjes wit casinobrood 175 g gerookte kipfiletreepjes 0,5 komkommer 1 el kappertjes 75 g groene olijven 1 el grove mosterd 1 bosui 2 el water 1 grillpan1. ... bekijk recept »
500 g aardappels 3 bosuitjes 3 takjes peterselie 300 g kabeljauwfilet 1 blikje ansjovisfilets 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje) (versgemalen) peper 25 g boter 2 eieren 250 ml slagroom nootmuskaat 2 eetlepels paneerm... bekijk recept »
1 tomaat 1 bosuitje 15 g koriander (zakje) ½ g limoen 1 teen knoflook 2 tl Mexicaanse seasoningsmix 2 eetrijpe avocado's 2 tl tabasco (rood of groen) 25 g witte kaasblokjes1. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en sn... bekijk recept »
1 bloemkool 1 zak mihoen (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 400 g gemengde zeevruchten (diepvries zak a 500 g) 1 rode paprika 200 ml wok essentials (Teriyaki) 1 schaaltje taugé (125 g) 1 zakje bosuitjes (3 stuks... bekijk recept »
1 pak Chinese mie (250 g) 1 ui 2 aubergines 4 eetlepels (zonnebloem)olie 1 schaal nasi/bamivlees (300 g) 150 ml woksaus oyster & garlic (fles a 200 ml) 1 zakje bosuitjes1. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Ui pellen ... bekijk recept »
2 tl kardemompoeder 300 g basmatirijst 2 uien 1 rode peper 1 kleine spitskool zonnebloemolie 1 el kurkuma 1 el geraspte kokos 400 g kipfilet 1 el rode currypasta 100 ml volle yoghurt 1 bosje b... bekijk recept »
700 g aardappelen 450 g spinazie (diepvries) 3 bosuitjes 4 kipfilets 4 el tapenade (van groene olijven) 50 g boter 100 ml droge witte wijn1. Schil de aardappels, was ze en kook gaar in 20 min. Bereid de spinazie volgens de aanwi... bekijk recept »
100 g eikenbladslamelange 200 g gerookte kipfilet in reepjes 200 g tomaten in partjes 2 bosuien in ringetjes 50 ml frambozendressingMaak de sla schoon. Was en droog de slabladeren goed. Verdeel de sla met de kipfilet, tomaat en bosui over 4 borden. ... bekijk recept »