Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Kip-teriyakispiesjes

2 kipfilets 4 el teriyakisaus (flesje 240 ml) 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine ringen)1. Snijd de kipfilet in de lengte in 12 dunne repen. Meng de teriyakisaus erdoor. Laat 45 min. afgedekt in de koelkast marineren. Rijg de reepjes ... bekijk recept »

Range style eggs

1  rode ui 1 teentje knoflook 1  rode paprika 1  rode peper 1  courgette 100 g maïskorrels 75 g bacon (in plakjes) olijfolie om in te bakken 150 ml gezeefde tomaten 4  eieren 8  meergranen wraps 0.5&... bekijk recept »

Kastanjechampignons met sojasaus en bosui

250 g kastanjechampignons 2 zakjes bosuitjes ((a 3 stukjes), in stukjes van 5 cm) 1 el citroensap 4 el olie 2 el sojasaus ½ bakje basilicum ((a 15 g), fijngesneden) 1 teen knoflook1. Steek de barbecue aan. Meng de champigno... bekijk recept »

Chinese omelet

3 scharreleieren 1 el sojasaus (flesje 250 ml) 1 el sesamolie (flesje 250 ml) ½ bakje ijsgarnalen (a 125 g) 125 g hamblokjes (duopak, 250 g) ½ bakje taugé (a 125 g) 1 bosui ((zakje 3 stuks), in schu... bekijk recept »

Indische speklapjes

4 speklapjes 4 tenen knoflook 1 rode peper 3 el gembersiroop 4 el ketjap manis 2 tl donkerbruine basterdsuiker 1 el zonnebloemolie 1 citroen 3 bosuitjes 50 g mini frites (naturel chips)1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer... bekijk recept »

Sliptong met gebakken minikrieltjes

1 kropsla 3 appels 3 bosuitjes 5 el boter 900 g minikrieltjes 4 el bloem 450 g sliptongfilet 6 el honing-mosterddressing1. Maak de sla schoon en snijd in grove repen. Halveer de appels en verwijder de pit en snijd in plakjes. Snijd de b... bekijk recept »

Vlees-groentespies met gepofte aardappel

245 g varkensfiletlapjes 250 g champignons 3 stukjes bosuien 425 g minimaiskolfjes 20 g Italiaanse kruidenmix 75 ml olijfolie 4 pofaardappelen (stoompof in schil) 1 rode paprika (punt)1. Snijd de varkenfilets in 16 dobbelsteen... bekijk recept »

Mini-carré met sjalot en groene peperboter

75 g ongezouten roomboter 2 tl groene peperkorrels (potje) 1 snufje zout 12 rundercarré 1 sjalot 1 bosui1. Doe 2/3 van de boter in een kommetje en prak er met een vork de peperkorrels door. Voeg zout naar smaak toe. Bewaar de groene p... bekijk recept »

Wraps met gerookte kip en avocado

300 g gerookte kipfilet 1 rode ui 10 bospeentjes 1 bosui 2 el mayonaise 125 ml zure room 3 el munt (bakje 15 g) 1 limoen 1 eetrijpe avocado 8 grote tortillawraps (pak)1. Snijd de kipfilet in repen. Snipper de ui en snijd d... bekijk recept »

Zalmrijst

4 eieren (klasse M) 30 g boter 2 duopakjes witte rijst (1 minuut (a 2 x 150 g)) 3 pakjes gerookte zalmfilet ((a 100 g), in stukjes) 1 pakje crème fraîche (schenkbaar, 200 ml) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 1 b... bekijk recept »

Pagina 8 van 100