Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 g Lassie zilvervliesrijstpak a 400 g zout 400 g kipfilet 2 1/2 dl kippenbouillon 4 zoetzure augurken (C1000 Selectie)fijngehakt 125 ml tafelsaus bieslook (Calve) 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes 1 gele paprikain stukjes 3 tomateni... bekijk recept »

Rijstsalade Met Kip En Bleekselderij

350 gr.rijst(bv.lassie zilverrijst) = zout = 400 gr.kipfilet = 2,5 dl kippenbouillon = 4 zoetzure augurken fijngehakt= 125 ml. tafelsaus bieslook (calve) = 5 stengels bleekselderijin dunne plakjes = 1 gele paprikain stukjes = 3 tomaten in partjes = ... bekijk recept »

Ratatouille

1 teen knoflook 2 bosuitjes 1 mini courgette 1/3 aubergine bleekselderij 50 ml tomaten-groentesap scheutje madeira (optioneel) scheutje wijn (optioneel) Provencaalse kruiden (of Italiaanse kruiden) cayennepeper paprikapoeder paar blaadjes verse basil... bekijk recept »

Bosuiensoep

8 bosuitjes 1 el olijfolie 1 l groentenbouillon 1 el demi creme fraiche 1 el fijngesneden dragon peper zout Snijd 4 bosuitjes in ringejes. Verhit de olijfolie en fruit de obsui 3 min. op een matige warmtebron. Schenk de bouillon erbij en breng het ge... bekijk recept »

Aardappel-preisoep

500 gr aardappels2 dunne preien1 pakje Franse Uiensoep (Honig)200 ml slagroomzoutversgemalen pepernootmuskaat75 gr spekreepjes2 bosuitjes. Breng de inhoud van het zakje soep met 1 1/2 Liter koud water al roerend aan de kook. Voeg de aardappels en de ... bekijk recept »

Aardappel-preisoep

500 gram aardappelen2 dunne preien1 pakje Franse uiensoep200 ml slagroomzout en vers gemalen pepernootmuskaat75 gram spekreepjes2 bosuitjes Schil en was de aardappelen. Snijd ze in stukken. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Was de prei. Bren... bekijk recept »

Risottorijst Met Kip En Mango

1 rode ui 3 eetlepels olijfolie 300 g risottorijst 1 vleesbouilliontablet 3 bosuitjes 1 rijpe mango 250 g kipfilet fume 50 g rookkaas Ui pellen en snipperen. In braadpan olijfolie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Rijst toevoegen en meeba... bekijk recept »

Risottorijst Met Kip En Mango

1 rode ui 3 eetlepels olijfolie 300 g risottorijst 1 vleesbouilliontablet 3 bosuitjes 1 rijpe mango 250 g kipfilet fume 50 g rookkaas Ui pellen en snipperen. In braadpan olijfolie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Rijst toevoegen en meeba... bekijk recept »

Mosterdsoep

1 eetlepel boter 2 sjalotjes 3 bosuitjes 2 aardappelenin blokjes 1 eetlepel bloem 1 glas witte wijn 3 eetelpels grove mosterd 1 eetlepel dijonmosterd 1 liter kippen-of groentbouillon 2 dl. room peper peterselie Verhit de boter in de pan en fruit hier... bekijk recept »

Oosterse Champignonsoep

1 bakje kastanjechampignons (250 g) 1 eetlepel zonnebloemolie 1 pot basis krachtbouillon van rundvlees (350 ml) 1 schaaltje kipfilet fume (ca. 150 g) 3 bosuitjes 1 zakje verse koriander (zakje a 15 g) 1 eetlepel ketjap manis zout en peper Cham... bekijk recept »

Pagina 100 van 100