Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Lente omelet

5 eieren, geklopt 3 el olijfolie 1 el dille, fijngehakt zout en peper 1 el peterselie, fijngehakt 1 bosje bosui, fijngesneden 1. Verhit de pan met de olijfolie.2. Bak de eieren op een laag vuur en strooi de kruiden erover.3. Laat alles mooi stol... bekijk recept »

Couscous en wortelballetjes

150 gram Couscous 75 Gram Amandelen ( garneer ) 1 bosui Griekse yoghurt 250 GRAM geschilde & geraspte wortel 100 gram paneermeel 1 teentje look ( geperst ) 50 gram parmesaanse kaas ( geraspt ) 1 klein salotje versnipperd 1 snufje komijn zout &... bekijk recept »

Achtdrank

1/2 middelgrote tomaat 1/2 middelgrote komkommer 1 middelgrote wortel 1 stängel bleekselderij 1 handvol spinazie 1/2 middelgrote rode paprika 1/2 kop kool 1 bosui Was de ingrediënten, meng ze, pers ze uit en serveer. bekijk recept »

MOSSELEN MET KRUIDEN

Bereidingswijze Maak de mosselen schoon. Verwijder kapotte exemplaren en open mosselen die niet meer sluiten na een tik op het aanrecht. Snijd de bosuitjes heel fijn. Snijd van de limoen de helft van de schil af en snijd die schil heel fijn. Pers ... bekijk recept »

Gevulde Kipfilet Met Paddenstoelen In Een Saus Van Bokbier

2 kipfilets150 g roompate2 bosuitjes150 gram gemengde paddenstoelen2 sjalotjes (of 1 kleine ui) (fijngehakt)1 flesje bokbier, boterolijfoliepeperzouthoningtijmsinaasappelmarmeladegevogeltefond of 1/2 blokje kippebouillonhouten prikkers of vleesgaren ... bekijk recept »

Risotto Con Frutti Di Mare, Risotto Met Zeevruchten

2 bosuitjes 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 200 gr risottorijst (Lassie) 1 dl droge witte wijn 1/2 eetlepel tomatenpuree 1 visbouillontablet 150 gr fruit de mer zoutpeper 1 eetlepel boter 4 takjes peterselie Verhit de olie in een braadpan, v... bekijk recept »

Rijstsalade Met Ham En Bleekselderij

350 g zilvervliesrijst (C1000) 1 kippenbouillontablet 300 g gegrilde achterham1/2 cm dik 4 el olijfolie extra vierge (C1000) 4 el fijngeknipt bieslook 4 zoetzure augurken (C1000) versgemalen peper 5 stengels bleekselderij 1 gele paprikain stu... bekijk recept »

Uiensoep Met Stokbrood

1 C1000 voorgebakken stokbrood 2 bosuitjesin schuine ringetjes 100 g jong belegen komijnekaasgrof geraspt 2 zakken C1000 extra gevulde uiensoep à 570 g Snijd het stokbrood over de lengte in maar niet helemaal door. Schep de bosui door de ka... bekijk recept »

Geitenkaassouffle

4 kerstomaatjes 2 bosuitjes 100 gr zachte geitenkaas 2 eieren 25 gr boter 25 gr bloem 2 dl melk 1 theelepel majoraan Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de tomaatjes in vieren en de uitjes in ringetjes. Verkruimel de kaas en splits de eieren. Smelt ... bekijk recept »

Beenham In De Slow Cooker

Beenhamprei2 bosuitjesflinke scheut magere yoghurt,pakje knor aspergesoep of champignonsoephalf bekertje water,half bekertje melkscheutje room of 3 cupjestheelepel dilletheelepel Dyon mosterd,blikje champignons wat gemalen knoflook. Doe de gesneden e... bekijk recept »

Pagina 96 van 100