Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Sperziebonenstamp met makreel

1 kg aardappelen (iets kruimig) 600 g sperziebonen (steelaanzet en puntjes verwijderd) 1 citroen (schoongeboend) 1 gerookte makreel (345 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen)... bekijk recept »

Witlofstamppot met feta

500 g kruimige aardappels, voorgeschild 100 ml crème fraîche 6 stronken witlof 1 bosje bosui olijfolie om in te bakken 200 g feta WitlofstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Kook de aardappels in cir... bekijk recept »

Scherpe gefrituurde vis

4 tilapiafilets (a 125 g) 4 el Balinese kruidenpasta (zie tip) 1 limoen 1 bosuitje 1 dl olie 1 tl laos 2 el bruine basterdsuiker 4 el ketjap manis sambal badjak 1 takje koriander1. Tilapiafilets in lengte halveren, inwrijv... bekijk recept »

Pikante curry met bosui

300 g pandanrijst (zak 1 kg) 250 g sperziebonen 3 el olie 1 ui (grof gesnipperd) 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine ringen) 1 rode paprika (in stukjes) 1 schaal kalkoenfilet (a la minute (300 g)) 1 bakje boemb... bekijk recept »

Bosui spinazie soep

1 bosje bosui (of lenteui) 150 gr verse spinazie (uit de vriezer kan ook) 1 aardappel, geschild en in blokjes 500 ml kippenbouillon 1 gekookt ei 1 eetl olijfolie Hak de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een pan en bak de bosui 2... bekijk recept »

Magere runderspiesen

300 g biefstuk 4 el olijfolie 4 tl sambal oelek (potje 100 g) 12 gedroogde abrikozen (zak 500 g) 300 g couscous ½ pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries) 2 tl gemalen komijn (djinten) 1 citroen (schoongeb... bekijk recept »

Oosterse noedelsoep met sesam-spekreepjes

1 l water 2  kippenbouillonblokjes 3 el sojasaus 1  spitskool 1 bos bosui 4 nestjes eiernoedels 1  limoen 250 g champignons NoedelsoepBreng een pan water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de soja... bekijk recept »

Gebakken rijst met bosui en koriander

300 g pandanrijst 2 rode uien 1 teentje knoflook 3 bosuitjes (in ringetjes) 2 eieren 3 eetlepels olie 2 eetlepels Thaise vissaus 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngehakt)1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intuss... bekijk recept »

Schelvis in ham met aardappelpuree en spinazie

400 g schelvisfilets 75 g verse roomkaas met gember 60 8 plakken boeren rauwe ham 3 el arachideolie 900 g aardappelpuree 2 el sesamzaad 1 el shichimi togarashi 600 g spinazie 3 bosuitjes1. Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Besmeer ro... bekijk recept »

Pastasalade met zalm

300 g tagliatelle met ei 200 g peultjes 200 g sugarsnaps 20 g platte peterselie 2 bosuien 250 g cherrytomaten 1 el wittewijnazijn 2 el crème fraîche 3 el olijfolie 200 g gerookte zalm1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »

Pagina 10 van 100