Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Haring met zoetzuur

1/2 komkommer (geschild) 1/2 limoen (uitgeperst) 1 eetlepel suiker 2 haringen 1 bosuitje (in ragfijne ringetjes)1. Snijd de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de komkommer in piepkleine bl... bekijk recept »

Nacho-laagjesdip

1 guacamolepakket 150 g mais 1 bosui 8 g koriander 125 ml zure room 2½ tl picadillo (specerijenmelange) 8 el tapas tomaat jalapeno salsa (mesa mexicana) 150 g tortillachips1. Bereid de guacamole volgens de aanwijzingen op... bekijk recept »

Bietensalsa met kappertjes

500 g gekookte bieten 3 stengels bleekselderij 3 bosuitjes (in dunne ringen) 125 ml zure room (light) 1 eetlepel kappertjes ½ citroen (het sap)1. Schil de bieten dun en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderi... bekijk recept »

Oosterse bouillon

1 stengel citroengras (sereh) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 2 cm verse gemberwortel (in grove plakken) 2 eetlepels vissaus 50 g peultjes (schoongemaakt) 2 bosuitjes (in schuine ringetjes) 100 g Hollandse garnalen ... bekijk recept »

Frisse rijstsalade met ham, ananas en asperges

175 g zilvervliesrijst 100 g groene-aspergetips (bakje) 1 bosje bosui 150 g gekookte hamreepjes (bakje) 75 ml Jumbo Foodmarkt saladedressing vinaigrette of dressing naturel 500 g ananasstukjes (koelvers, bakje à 250 g) 0,5 ijsbergsla 1 ... bekijk recept »

Gnocchi met bosui

4 el olijfolie 1 pak gnocchi di patate (500 g) 75 g Gruyère ((kaas) geraspt) 1 zakje bosui ((3 stuks) in schuine ringetjes)1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Doe de gnocchi erbij en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar. Sch... bekijk recept »

Snelle Geschnetzeltes

40 g roomboter 500 g kalfs- of varkensschnitzel 250 g champignons 2 uien 2 tl salie 25 g bloem 250 g pastasaus funghi 100 ml water 30 g smaakboter truffel 1 snufje zout 1 snufje peper 1 bosui1. Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de... bekijk recept »

Romige spinaziessoep met brandnetelkaas

1 l water 2 kippenbouillon 20 g vloeibare margarine 1 ui 40 g bloem 1 bos bosui 100 g brandnetel kaas 100 g spinazie 1 snufje zout 1 snufje peper 50 ml slagroom1. Breng het water aan de kook, voeg de bouillontabletten toe. Verhit de vloeiba... bekijk recept »

Koolsalade

5 el olijfolie 2 el wittewijnazijn 1 stukje verse gember (van ca. 3 cm, geschild) 1 teen knoflook 1 friszoete appel (bijv. jonagold) 1/2 witte kool (in dunne reepjes) 3 el blanke rozijnen (zak 500 g) 1 bosui (in... bekijk recept »

Spaghetti met garnalen & mexicaanse peper

300 g spaghetti (pasta) ½ tl jalapeñopepers ((pot), fijngehakt) 3 el tomatentapenade (fijngehakt) 500 g reuzengarnalen (ontdooid) 1 el olijfolie 4 romatomaten (in stukjes) 3 bosuitjes (in stukjes) basi... bekijk recept »

Pagina 11 van 100