212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer1 bos bospeen (ca. 500 g) 2 kleine aardappels 1 ui 1 teentje knoflook 25 g boter 900 ml kruidenbouillon (van 2 tabletten) 100 ml (versgeperst) sinaasappelsap 2 eetlepels fijngeknipte peterselie1. Groen en uiteinden van bospeen... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 3 bospenen 1 stengel bleekselderij 1 ui 3 teentjes knoflook 800 g sukadelappen 2 el bloem 150 ml witte wijn 1 rundvleesbouillonblokje 400 g passata 3 ... bekijk recept »
100 ml witte wijnazijn 1 tl chilivlokken 1 el suiker 1 bosje radijsjes 1 bosje bospeen olijfolie om in te bakken 0.5 tl kummel 1 sinaasappel 100 g zachte geitenkaas 1 klontje boter 700 g aardappelsc... bekijk recept »
270 g gemengd gehakt 1 eidooier 2,5 el paneermeel 0,5 tl gemalen nootmuskaat 1 kg kruimige aardappelen 1 bos bospeen 10 g tijm (bakje 20 g) 5 el olijfolie 2 tl grof zeezout 150 ml halfvolle melk 25 g roomboter 1 snufje zout 1 snufje peper... bekijk recept »
500 g kruimige aardappels 1 bos bospeen 2 rode uien olijfolie om in te bakken 100 ml melk 50 g boter 1 sinaasappel 8 konijnenrugfilets à 70 g 4 takjes dragon 10 g boter 10 g boem 250 ml melk 2 augurken 2 el grove mosterd 1 el gladde mosterd 1 el... bekijk recept »
2 theelepels sambal badjak 3 eetlepels sojasaus 4 eetlepels sesamolie 350 g kipfilethaasjes 200 g peultjes 6 bospeentjes (in schuine plakken) 3 eetlepels sesamzaad 1 lime (schoongeboend) 2 kopjes little gem (sla) 1 za... bekijk recept »
1 sinaasappel 50 g roomboter 2 eetlepels suiker 1 bos bospeen 1 duopak krieltjes (700 g) 2 schaaltjes zalmfilet (a ca. 250 g) 1 zakje verse peterselie (30 g)1. Sinaasappel schoonboenen, helft van sinaasappelschil fijnraspen... bekijk recept »
1 bos peen 1 citroen (schoongeboend) 3 takjes verse munt 4 el olijfolie extra vierge 100 g witte kaas ((pakje 200 g) verkruimeld)1. Snijd de peen in schuine stukjes van 2 cm. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet af en laa... bekijk recept »
3 eetlepels olie 500 g riblappen (in stukjes) 1 vleesbouillontablet 2 laurierblaadjes ½ bos bospeen (in stukken) 150 g koolraap (in blokjes) 2 (rode) uien (in halve ringen) 500 g aardappels (geschild en in ... bekijk recept »
700 g kalfswangen (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 2 tl anijszaad 2 tl gerookte paprikapoeder 2 el olijfolie 3 tenen knoflook 600 g geschilde bospenen 4 takjes oregano 2 friszoete appels 340 g Amsterdamse uien 100 m... bekijk recept »