212 recepten met bospeen
Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Bospeen smaakt lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Bospeen komt uit Nederland, maar ook uit Spanje en Frankrijk. . Was de wortels voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant. + lees meer1 bos bospeentjes 1 rode peper zaadjes verwijderd 20 g verse koriander 0.5 l groentebouillon 1 sap van limoenSchil de bospeentjes met een dunschiller, houd er 4 of 8 achter en snijd de rest in stukken van ca. 3 cm. Houd een paar takjes koriander ach... bekijk recept »
1 bos bospeen (ca. 500 g) 25 g boter (in kleine blokjes) 2 eetlepels dille ((vers of diepvries), fijngeknipt) 150 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)1. Oven voorverwarmen op 225 ºC. Puntje aan onderzijde en groen van b... bekijk recept »
8 kleine of 4 grote lamskoteletten ca 600 gr 2 eetl honing 1 eetl tijm 1 eetl boter 1 venkelknol 500 gr aardappelen 4 teentjes knoflook Scheutje olijfolie Snufje nootmuskaat Scheutje melk 8 bospeentjes 1 theel ketoembar (gemalen koriander) Olijfolie ... bekijk recept »
500 g half-om-halfgehakt 1 ei 1 beschuit (verkruimeld) 4 eetlepels zoete chilisaus 750 g ovenfrites (diepvries) 1 bos bospeen (schoongemaakt) 2 eetlepels boter 1 blikje ananasschijven op sap ((220 g), uitgelekt)1. Ov... bekijk recept »
4 eendenborstfilets 600 g Cerise aardappeltjes (net) 3 el (olijf)olie 1 bos bospeen 1 (olijf)olie 75 g gewelde pruimen 2 sinaasappels 2 stuks steranijsjes 1 runderbouillontablet ⅔ bakje platte peterselie (à 20 g; res... bekijk recept »
1 bos bospeen 2 visbouillontabletten 2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 1 duopak aardappelpartjes (700 g) 50 g boter 50 g bloem 3 eetlepels dijonmosterd (potje a 215 g) 1 bekertje crème fraîche (200 ml)1. Bosp... bekijk recept »
olijfolie 4 kippendijen 4 kipdrumsticks 1 rode ui 4 bospeentjes 4 stengels bleekselderij 1 glas rode wijn 200 g pitloze groene olijven 100 g kapperappeltjes 1 blik tomatenblokjes 2 takjes rozemari... bekijk recept »
1 bos worteltjes 2 el olijfolie 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 teen knoflook (in dunne plakjes) grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof af, m... bekijk recept »
1 pak braadworst 2 uien 3 el olijfolie 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 5 eieren 1 bos bospeen 1 cup honing-mosterddressing (100 g)1. Braadworsten wellen in warm water. Oven voorverwarme... bekijk recept »
1/2 bos bospeen 1 schaal peultjes (200 g) 2 el olijfolie extra vierge 2 el witte balsamicoazijn (flesje 250 ml) 2 el verse peterselie (fijngesneden)1. Snijd het groen van de wortels af, maar laat ca. 1 cm zitten. Schil de worte... bekijk recept »